Seat isi dezamageste fanii: noul Ibiza nu va primi o versiune Cupra si nici motoare mai puternice

Seat isi dezamageste fanii: noul Ibiza nu va primi o versiune Cupra si nici motoare mai puternice
  • Noua Ibiza nu va primi o versiune Cupra
  • Cel mai puternic propulsor va ramane cel de 1.5 litri TSI
  • Confirmarile au venit din partea unui oficial Seat
Distribuie pe Facebook

Constructorul spaniol de automobile a confirmat ca noul Ibiza nu va primi o versiune de performanta Cupra. Mai mult decat atat, supermini-ul va ramane cu aceleasi motorizari si va fi disponibil doar in configuratia de caroserie hatchback cu 5 usi.

Seat a lansat cea de-a cincea generatie Ibiza la inceputul lunii februarie, iar acum, la mai bine de patru luni de la acel eveniment vine si prima dezamagire pentru fanii supermini-ului din Martorell, care asteptau o veste despre o viitoare versiune Cupra.

Seat Ibiza FR

Potrivit celor mai recente informatii, piata mini hot-hatch-urilor de segment B este intr-un declin continuu si nu prea da semne ca s-ar redresa in viitorul apropiat. Tocmai de aceea, oficialii constructorului spaniol de automobile au ajuns la concluzia ca o Ibiza Cupra nu le-ar aduce altceva inafara de pierderi, asa ca nu o vor mai dezvolta.

Seat Ibiza FR

Si asta nu este tot. Supermini-ul nu va primi motorizari mai puternice decat unitatea de 1.5 litri TSI de 150 de cai putere, si nici alte versiuni de caroserie (break sau cu 3 usi). Toate aceste confirmari au venit de la Antonio Valdivieso, un oficial Seat.

Seat Ibiza FR

"Noi nu spunem ca nu exista cerere pentru modele sport de nisa precum Ibiza Cupra, dar acest trend este in scadere. Vom pastra denumirea Cupra pentru modelele mai mari, precum Leon," a declarat acesta.

Seat Ibiza FR

Cat despre motorizari mai puternice, spaniolii sunt de parere ca acestea nu isi au rostul in cazul noului Ibiza si ca cei 150 de cai sunt mai mult decat suficienti pentru un model de segment B.

Seat Ibiza FR

Totusi, dupa atatea vesti proaste, Seat vine si cu una buna. Constructorul din Martorell a anuntat ca de la jumatatea anului viitor, Ibiza va putea fi comandata cu instrumentarul de bord complet digital. Aceasta dotare extrem de populara in cadrul gigantului german Volkswagen se va regasi pana la finalul acestui an si pe Leon si Ateca.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Seat Ibiza FR
mai multe