Seful Rolls-Royce sare la gatul conationalilor de la Bentley: "Bentayga e un Q7 camuflat!"

Seful Rolls-Royce sare la gatul conationalilor de la Bentley: "Bentayga e un Q7 camuflat!"
  • CEO-ul Rolls-Royce se ia de rivalii de la Bentley
  • Acesta sustine ca Bentayga e un Q7 camuflat
  • Primul SUV din istoria brand-ului urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare
Distribuie pe Facebook

CEO-ul constructorului britanic de automobile a facut unele remarci destul de rautacioase la adresa conationalilor de la Bentley. Oficialul s-a luat in special de SUV-ul Bentayga, pe care l-a numit un "Q7 camuflat."

Bentley-ul Bentayga a demonstrat ca un SUV nu trebuie neaparat sa fie din topor si sa aiba abilitati bune in off-road, ci poate fi rafinat, luxos, puternic si nu in ultimul rand, foarte scump. Nici nu ne asteptam la altceva din partea unui brand ca Bentley.

Bentley Bentayga

Insa nu toti vor sa-i dea Cezarului ce-i al Cezarului, iar cand spunem asta ne referim la rivalii de la Rolls-Royce. Cei doi producatori au mai avut unele disensiuni, pana la urma justificate fiind vorba despre doua companii aflate in concurenta, dar sagetile aruncate acum de CEO-ul Rolls-Royce parca duce aceasta rivalitate la un cu totul alt nivel.

Bentley Bentayga

Intr-un interviu recent acordat celor de la Automotive News Europe, Torsten Muller-Otvos a vorbit despre segmentul SUV-urilor de lux si nu s-a putut abtine sa nu desfiinteze modelul conationalilor de la Bentley pe care l-a numit "un Q7 camuflat". In locul acestuia, in fruntea segmentului ar merita sa fie un Rolls-Royce, potrivit oficialului.

Bentley Bentayga

"Noi nu folosim caroserii produse in masa," a precizat el, facand referire la platforma MLB Evo pe care Bentayga o imparte cu Audi Q7, Porsche Cayenne si noul Lamborghini Urus. "Acest lucru limiteaza ceea ce poti sa faci in privinta design-ului si compromite masiv exclusivitatea," a motivat Muller-Otvos.

Bentley Bentayga

In orice caz, va fi foarte interesant de vazut cum evolueaza aceasta rivalitate odata ce Rolls-Royce va lansa Cullinan, primul SUV din istoria brand-ului. Acesta este dezvoltat pe o platforma proprie ceea ce, in viziunea oficialului companiei, inseamna ca va fi mult mai exclusivist decat Bentayga.

Bentley Bentayga

CEO-ul britanicilor nu a oferit mai multe detalii despre noul Cullinan, insa potrivit zvonurilor, sub capota ar urma sa regasim un propulsor V12 de 6.75 litri, capabil de 563 de cai putere si 900 Nm cuplu. Cat despre design-ul exterior, imaginile spion surprinse in ultima perioada ne-au dat ocazia sa ne facem o idee, in ciuda camuflajului des care ii acoperea intregul exterior.

Bentley Bentayga

Acesta va urma reteta clasica Rolls-Royce cu o grila frontala supradimensionata, prize de aer mari, multe unghiuri drepte si probabil usile cu deschidere inversa, caracteristica modelelor construite legendara companie britanica.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Bentley Bentayga
mai multe