Seful Volkswagen ia in calcul eliminarea definitiva a motoarelor diesel din strategia companiei

Seful Volkswagen ia in calcul eliminarea definitiva a motoarelor diesel din strategia companiei
  • CEO-ul Volkswagen a lasat de inteles recent ca motoarele diesel ar putea sa dispara din strategia companiei germane
  • Constructorul german se pregateste de o noua "batalie", de aceasta data cu micii actionari
  • Declaratiile lui Mueller vin la scurt timp dupa ce acesta a dezvaluit ca unul dintre obiectivele sale principale este ca Volkswagen sa lanseze mai multe masini electrice in urmatorii 9 ani
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu recent, Matthias Mueller, directorul general al Volkswagen, a dat de inteles ca producatorul german ar putea renunta complet la tehnologia motoarelor diesel.

Dupa ce anul trecut compania germana a starnit unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea auto, recunoscand ca a echipat 11 milioane de vehicule in perioada 2005-2015 cu un soft care falsifica rezultatele testelor de emisii, noul CEO, Mueller, a tot incercat sa redreseze compania si sa incerce sa ii spele onoarea.

Acesta a declarat recent ca "Pe acest fundal trebuie sa ne intrebam daca vrem sa cheltuim mai multi bani pentru dezvoltarea viitoare a tehnologiei diesel. Stim ca o legislatie mai dura cu privire la emisii va fi introdusa in 2020. Avem unele banuieli cu privire la ceea ce se va intampla cinci sau 10 ani mai tarziu. Este clar inca de pe acum ca reducerea emisiilor de gaze poluante ale motoarelor diesel va deveni foarte costisitoare si sofisticata. In acelasi timp electromobilitatea devine mai ieftina."

Grupul german este pe punctul de a fi atras intr-o noua confruntare, de aceasta data cu micii actionari. Acestia se vor intalni cu echipa de conducere de la Volkswagen pentru a-si exprima nemultumirea fata de scandalul Dieselgate precum si de deschiderea de catre justitia germana a unei investigatii privind manipularea actiunilor companiei. Aceasta ancheta ii vizeaza pe fostul CEO al companiei, Martin Winterkorn si pe actualul director de la marca Volkswagen, Herbert Diess.

Aceasta noua iesire la rampa a lui Mueller vine la putin timp dupa ce saptamana trecuta declara ca unul dintre obiectivele sale principale este ca producatorul german sa lanseze 30 de autovehicule electrice in urmatorii 9 ani.

Mai mult decat atat, constructorul din Wolfsburg doreste ca pana in 2025 sa vanda intre doua si trei milioane de vehicule pur electrice pe an.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2016