Siguranta rutiera, studiata si promovata de Goodyear

Siguranta rutiera, studiata si promovata de Goodyear
  • Studiul White Paper EMEA deschide un nou drum pentru conducatorii auto incepatori, spre responsabilitate fata de siguranta rutiera
  • Asociatia Europeana a scolilor Auto si Goodyear EMEA vor desfasura impreuna o serie de campanii pentru cresterea sigurantei rutiere
  • Goodyear este o companie preocupata constant de siguranta rutiera a soferilor si pietonilor
Distribuie pe Facebook

Compania de anvelope Goodyear este constant preocupata de siguranta soferilor din trafic. Motiv pentru care cunoscutul brand face anual diverse cercetari referitoare la comportamentul soferilor si la evolutia sigurantei. Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a prezentat la sfarsitul lunii trecute, in premiera, rezultatele unui nou proiect de cercetare initiat impreuna cu Asociatia Europeana a scolilor Auto (EFA).

Goodyear EMEA a publicat un document in alb al sigurantei rutiere – “Siguranta rutiera inainte de toate: imbunatatirea sigurantei rutiere pentru conducatorii auto incepatori”. Documentul, numit si White Paper EMEA, a fost introdus si discutat in data de 28 noiembrie a.c., la Bruxelles, in cadrul dezbaterii de tip panel a Consiliului pentru Siguranta al Industriei Europene de Transport.

Intregul proiect initiat de companie se concentreaza asupra atitudinii instructorilor auto din Europa, in raport cu siguranta rutiera in randul tinerilor soferi. Cercetarea continua demersul deja existent al companiei Goodyear cu privire la siguranta rutiera la nivelul tinerilor conducatori auto si va oferi recomandari si informatii initiatorilor de politici publice in domeniu, actorilor locali interesati de siguranta rutiera, precum si celor din industria auto, cu privire la modul in care pot imbunatati siguranta rutiera in randul tinerilor şoferi.

Studiul este la numarul patru realizat anual de Goodyear si primul care se concentreaza asupra rolului instruirii şoferului. Pentru al doilea an consecutiv, Goodyear EMEA colaboreaza indeaproape cu EFA, o asociatie europeana de larga notorietate pentru instructorii auto si scolile auto. La baza cercetarii a stat un studiu care a avut ca tinta 2334 de instructori din Uniunea Europeana, precum si esantioane din Rusia, Turcia si Africa de Sud. Studiul este primul de acest gen, colectand opiniile instructorilor auto pe o scala atat de mare si culegand informatii relevante, precum cele referitoare la rolul pe care il au parintii in dezvoltarea deprinderilor tinerilor conducatori auto, precum si la diferentele uriase dintre tipurile de instruire ale conducatorilor auto din diversele piete ale UE si nu numai.

Goodyear EMEA si EFA au utilizat studiul pentru a dezvolta impreuna documentul intitulat White Paper, in care initiatorii de politici publice in domeniu pot gasi informatii relevante pe care sa le ia in considerare atunci cand au ca obiectiv siguranta rutiera in randul tinerilor conducatori auto. Prin aceasta cercetare, Goodyear EMEA si EFA au ca scop elucidarea chestiunilor celor mai importante pentru comunitatea instructorilor auto, precum si explorarea diverselor abordari in vederea sporirii gradului de cunoastere si constientizare cu privire la condusul sigur si responsabil al masinii. Recomandarile Goodyear EMEA fac apel la initiatorii de politici publice sa includa mentenanta masinii in testul auto, dar si sa cerceteze modalitatile de imbunatatire ale regimului de testare.

Cercetarea elaborata de Goodyear EMEA ia in calcul o gama larga de subiecte, precum: cele mai bune practici in domeniul instruirii si testarii, tehnici eficiente de instruire a tinerilor conducatori auto pentru a deveni mai responsabili fata de siguranta rutiera; noi tehnologii care pot imbunatati instruirea auto si nivelul de informare al tinerilor conducatori cu privire la mentenanta masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe