Skoda a prins virusul. Cehii pregatesc un nou pick-up bazat pe Volkswagen Amarok

Skoda a prins virusul. Cehii pregatesc un nou pick-up bazat pe Volkswagen Amarok
  • Skoda pregateste doua noi modele
  • Primul ar urma sa fie un pick-up, iar cel de-al doilea un vehicul comercial usor
  • Un oficial al constructorului ceh a declarat ca deocamdata nu a fost luata nicio decizie finala
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului ceh de automobile a declarat la Salonul Auto de la Paris ca Skoda se gandeste serios la dezvoltarea unui pick-up, bazat pe Volkswagen-ul Amarok.

Cehii vor sa profite cat pot de mult de impulsul dat de lansarea primului lor SUV, modelul Kodiaq, si vor sa isi extinda si mai mult gama de modele. Astfel, potrivit declaratiilor lui Werner Eichhorn, membru in Consiliul de Vanzari si Marketing, Skoda pregateste doua mari surprize.

Prima dintre aceasta, exact cum am specificat mai sus, este un nou pick-up. Acesta ar urma sa fie bazat pe Volkswagen-ul Amarok, si este gandit ca un competitor pentru Renault-ul Alaskan si pentru viitorul Mercedes-Benz GLT.

Eichhorn atrage atentia ca in primul rand sunt necesare cateva studii de fezabilitate si profitabilitate, pentru a vedea exact care este cererea pentru un astfel de model venit din partea cehilor.

Noul pick-up ar putea fi lansat in Europa, unde acest segment devine din ce in ce mai popular. Cat despre piata din America de Nord, unde acest tip de vehicule se vinde ca painea calda, oficialul sustine ca deocamdata reprezinta un pas mult prea mare pentru Skoda si ca "In Statele Unite, constructorii locali sunt protejati, iar companiile straine care doresc sa intre pe acea piata esueaza de obicei."

A doua surpriza pregatita de constructorul ceh de automobile ar fi un vehicul comercial usor. Acesta ar urma sa fie bazat pe Volkswagen-ul Caddy, Transporter sau Crafter, si ar fi primul model de acest fel lansat de Skoda din 2001, cand au oprit productia modelului Felicia Fun.
Despre viitorul vehicul comercial, Werner Eichhorn a fost la fel de zgarcit in declaratii ca si in cazul pick-up-ului." Cum am spus, deocamdata ne gandim, nu s-a luat nicio decizie. Este mult prea devreme sa discutam despre acest subiect. Trebuie sa analizam mai intai," a concluzionat el.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2016