Skoda ar putea intra pe piata Nord Americana intr-o incercare de a-i imbunatati imaginea companiei mama, Volkswagen

Skoda ar putea intra pe piata Nord Americana intr-o incercare de a-i imbunatati imaginea companiei mama, Volkswagen
  • Skoda si-a dezvaluit planurile de a intra pe piata auto Nord Americana
  • Cehii au inaintat deja mai multe cereri autoritatilor americane pentru protejarea numelor Octavia, Superb sau Yeti
  • Skoda a mai incercat aceasta piata in anii 50 cand au exportat modelul Felicia in Statele Unite
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile Skoda si-a facut publice intentiile de a intra pe piata Nord Americana unde "parintele" Volkswagen a incasat lovituri puternice dupa scandalul emisiilor.

Nemtii au avut foarte mult de suferit de pe urma scandalului Dieselgate, cu preponderenta in Statele Unite, unde vanzarile au scazut cu peste 10%.

Ca parte a strategiei 2025 a celor de la Volkswagen, un oficial Skoda a declarat ca producatorul de masini va incerca sa intre pe piete unde pana acum nu a vandut autovehicule, una dintre ele fiind America de Nord.

Desi cehii sunt optimisti, nu acelasi lucru se poate spuna de specialistii care cred ca o astfel de miscare nu este foarte inspirata. Motivul principal ar fi ca Skoda a avut probleme in a intra pe piete unde SUV-urile si crossover-urile sunt extrem de populare, Statele Unite de exemplu, iar pentru un loc intr-o piata suprasaturata va trebui sa lupte foarte mult.

In lumina ultimelor evenimente, Skoda pare pregatita sa intre pe piata autovehiculelor mai sus mentionate, avand in vedere ca in martie a prezentat conceptul VisionS iar la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie este asteptata sa prezinte SUV-ul Kodiak, care are la baza acest concept.

O alta dovada ca o astfel de miscare este inevitabila este si faptul ca producatorul ceh a inaintat mai multe cereri autoritatilor americane prin care doreste sa protejeze nume precum Superb, Octavia sau Yeti.

Skoda nu ar fi la prima incercare de a cuceri piata Nord Americana dupa ce in anii 50 a incercat sa exporte modelul Felicia in Statele Unite, dar au fost nevoiti sa abandoneze planurile, la scurt timp, din cauza vanzarilor foarte scazute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Iunie 2016