Skoda, mai tare ca Jaguar si Land Rover in Marea Britanie

Skoda, mai tare ca Jaguar si Land Rover in Marea Britanie
Poate parea surprinzator, insa masina preferata de britanici nu este nici Jaguar, nici Mercedes, nici Audi si nici Land Rover, ci o banala Skoda Yeti.
Distribuie pe Facebook

Astfel, intr-un top privind satisfactia clientilor in privinta masinilor pe 2013, realizat de revista britanica Auto Express, Yeti s-a clasat pe primul loc.

Cititorii Auto Express au putut sa dea autovehiculelor note de la 1 la 100, luand in calcul mai multi factori, precum costurile de intretinere, fiabilitatea, confortul, eficienta si usurinta cu care se conduc. In top mai apar doua modele Skoda: Superb si Octavia.

La studiu au luat parte peste 46.000 de proprietari de automobile care au dus Skoda Yeti pe primul loc in topul preferintelor lor, cu un scor de 92,65% in privinta satisfactiei. Potrivit Auto Express, Skoda Yeti - care costa intre 14.945 lire sterline si 26.400 lire sterline (ultimul pret fiind pentru varianta de top), a devansat marci mult mai cunoscute precum Jaguar, Mercedes sau BMW.

"Intotdeauna ne-a placut Yeti - este fosta castigatoare a premiului Masina Anului oferit de Auto Express - de aceea este minunat sa vedem si alti proprietari ca sunt de acord cu noi. Soferilor le place pentru ca este practica, are tehnologie si se manevreaza usor atunci cand este condusa", a declarat Steve Fowler, redactorul sef al Auto Express.

Producatorul ceh, care a fost cumparat de Volkswagen la inceputul anilor '90, a mai dat doua lovituri pe piata din Marea Britanie, reusind sa mai obtina un loc pe podium cu modelul Superb, in timp ce Octavia a ocupat locul sase.

Prezente noi in top 10 sunt modelele britanice Land Rover Discovery si MPV-ul Renault Scenic.

"Aceste clasari trebuie sa le incante foarte tare pe cele doua branduri, nu tocmai cunoscute pentru locurile avansate pe care le ocupa in studiile in privinta satisfactiei consumatorului. Pentru compania britanica in special este o veste buna, tinand cont de recenta lansare a modelelor noi premium, cum ar fi Range Rover si Range Rover Sport. Aceasta arata ca se misca in directia cea buna", a mai declarat Steve Fowler.

Luna trecuta, vanzarile de autoturisme Skoda noi in Regatul Unit au atins cote record, depasind pentru prima oara pragul de 9.000 de unitati inmatriculate.

Top 10 Auto Express Driver Power:
Skoda Yeti
Skoda Superb
Jaguar XF
Renault Scenic
Mazda CX-5
Skoda Octavia
Alfa Romeo Giulietta
Land Rover Discovery
BMW Seria 3
Mercedes E-Class

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Mai 2013