Skoda vrea sa lanseze pe piata o masina ieftina, care sa concureze cu Logan

Skoda vrea sa lanseze pe piata o masina ieftina, care sa concureze cu Logan
  • Skoda vrea sa lanseze pe piata o masina ieftina
  • Exista deja mai multe idei in acest sens, potrivit sefului de strategie al Grupului VW
  • Respectivului model ar putea sosi cel tarziu in 2020
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu a reusit nimic concret in acest sens, Skoda isi doreste in continuare un automobil low-cost, care sa rivalizeze modelul Logan.

Oficialii Skoda au deja de mai multi ani in plan lansarea unei masini ieftine si au fost la un singur pas distanta de a reusi cooptarea Tata Motors in acest proiect.

Din pacate - cel putin pentru producatorul auto ceh, negocierile purtate cu sefii companiei din India pentru dezvoltarea unui rival al modelului Logan au picat.

Asadar, oficialii Skoda sunt acum nevoiti sa o ia din nou de la capat si sa puna pe hartie mutarile necesare lansarii unei masini ieftine pentru pietele emergente.

Producatorul auto ceh nu duce totusi lipsa de idei, dupa cum a dezvaluit recent chiar Thomas Sedran, nimeni altul decat seful de strategie al Grupului VW.

Conform oficialului in varsta de 53 ani - care anterior a condus compania Opel, viitoarea masina ieftina de la Skoda va fi comercializata initial pe piata din India.

Ulterior insa, producatorul auto ceh ar putea testa si alte economii, printre care Brazilia sau India, potrivit putinelor informatii disponibile la acest moment.

In cazul in care totul va merge ca la carte, viitoarea masina ieftina de la Skoda si, de ce nu, rivala a modelului Logan, va debuta cel mai tarziu in cursul anului 2020.

Tot pana atunci ar trebui sa soseasca, de asemenea, si automobilul low-cost la care lucreaza inginerii companiei-mama Volkswagen pentru clientii din China.

Spre deosebire de Skoda, nemtorii isi vor vinde viitoarea masina ieftina sub un brand nou si, daca zvonurile se adeveresc, in mai multe versiuni de caroserie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 August 2017