Soferii romani sunt inconstienti? Aproape jumatate din masinile verificate de RAR in 2019 aveau deficiente tehnice majore

Soferii romani sunt inconstienti? Aproape jumatate din masinile verificate de RAR in 2019 aveau deficiente tehnice majore
  • In 2019 au fost verificate 69.130 de masini in trafic
  • Aproape jumatate prezentau deficiente tehnice majore
  • Politia Rutiera a aplicat 22.447 de sanctiuni in acest sens
Distribuie pe Facebook

Registrul Auto Roman tocmai a publicat raportul pentru anul 2019. Au fost verificate 69.130 de masini la nivelul intregii tari, din care aproape jumtatate prezentau deficiente tehnice majore.

Ca varsta parcului auto national este una inaintata nu este o noutate, la fel cum nu este nici ca foarte multe dintre masinile care circula zi de zi pe soselele patriei sunt adevarate "bombe" pe roti iar cei de la volan niste inconstienti. Cel putin asta reiese din raportul prezentat de Registrul Auto Roman pe anul 2019.

In perioada ianuarie-decembrie, inspectorii RAR au verificat in trafic 69.130 de vehicule, la nivelul intregii tari, iar la 31.607 (45.72%) dintre acestea au fost constatate deficiente tehnice majore si/sau periculoase si au fost declarate neconforme.

Cele mai multe, 27% mai exact, aveau probleme la instalatia electrica de iluminare-semnalizare. Mai departe, 12% prezentau probleme la punti, jante, anvelope si suspensie iar la 10% au fost descoperite neconformitati la sasiu, cadru si elemente atasate sasiului.

Totodata, inspectorii RAR au depistat neconformitati la sistemul de franare la 4% dintre vehicule si in 1.57% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de directie. In ceea ce priveste emisiile, 2.579 dintre vehiculele verificate depaseau nivelul maxim admis de emisii poluante.

Mai grav de atat este ca in cazul a 3.616 vehicule s-a considerat ca acestea prezinta pericol iminent de accident dupa descoperirea unor defectiuni periculoase la sistemul de franare, directie, fuzete sau la punti.

In consecinta, Politia Rutiera a aplicat 22.447 de sanctiuni in urma controalelor mixte cu cei de la RAR iar 17.938 de soferi au ramas fara certificatul de inmatriculare. In acelasi timp, 413 vehicule au fost imobilizate pe loc iar 113 ITP-uri au fost anulate.

Totusi, situatia ar putea fi mult mai grava de atat, in contextul in care inspectorii RAR au verificat numai vehiculele care erau susceptibile de a prezenta defectiuni.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2020