Solutia propusa de Firea pentru ca taximetristii sa nu mai poata refuza cursele. "Vom impune masuri drastice"

Solutia propusa de Firea pentru ca taximetristii sa nu mai poata refuza cursele. "Vom impune masuri drastice"
  • Primaria Capitalei vrea sa stopeze fenomenul de refuz al cursei de taxi
  • Gabriela Firea a venit astazi chiar si cu o solutie in acest sens
  • Luarea unui taxi s-ar putea face curand pe baza unui bon de ordine
Distribuie pe Facebook

Primarul General al Capitalei a facut mult asteptatul anunt chiar in cursul zilei de astazi, in cadrul unei conferinte pe tema proiectelor de infrastructura.

Vesti bune pentru persoanele care locuiesc sau doar viziteaza Bucurestiul. Primaria Capitalei este mai hotarata ca oricand sa puna capat fenomenului de refuz al cursei de taxi.

Gabriela Firea a propus chiar si o solutie in acest sens, cu care ar fi de acord inclusiv Ministrul Transporturilor. "Ca in orice tara civilizata, orice potential calator isi ia un bon si se inscrie la un automat si ia primul taxi.

Taxiurile vor fi insiruite in fata institutiei, ca este Gara de Nord, ca este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra in aceste zone decat taximetre nepoluante, taximetre bine intretiunte si ingrijite, taximetristi civilizati, care sunt si imbracati civilizat, dar au si un limbaj adecvat, cu masinile in care sa nu fie tot felul de mirosuri si muzica neadecvata si asa mai departe"

Declaratia Primarului Capitalei a venit astazi, in cadrul unei conferinte pe tema proiectelor de infrastructura. Edilul a subliniat ca exista in continuare taximetristi care refuza curse.

"Nu se mai poate asa, avem multe sesizari si plangeri, atat de la bucuresteni, cat si de la turisti, ca sunt in continuare taximetristi (...) care nu respecta regulamentul pe care noi l-am aprobat, asa cum stiti, si sa strice toata imaginea Capitalei Romaniei.

Sunt in continuare taximetristi care refuza curse, care negociaza, care spun ca sunt prea scurte si asteapta una mai lunga, care se uita la om daca e mai bine imbracat sa ceară mai mult, daca considera ca nu e atat de bine imbracat, de asemenea il respinge. (...) Eu am crezut sincer ca daca votam in Consiliul General un regulament pentru domeniul taximetriei si avand in vedere ca acolo sunt prevazute si sanctiuni, am crezut ca oamenii inteleg de buna voie sau de sperietura sanctiunii. Vad ca nu ii sperie nimic. Avem de la Politia Locala rapoarte infioratoare".

Totodata, Gabriela Firea a dezvaluit ca politistii locali au facut marti seara verificari in zona Centrului Vechi si au dat 14 amenzi in valoare totala de 14.900 de lei. Trei autorizatii vor fi retinute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 August 2018