Sondaj Nokian Tyres: Soferii europeni prefera anvelopele all-season pentru confortul si siguranta oferite pe tot parcursul anului

Sondaj Nokian Tyres: Soferii europeni prefera anvelopele all-season pentru confortul si siguranta oferite pe tot parcursul anului
Peste jumatate dintre soferii europeni aleg anvelopele all-season datorita confortului si sigurantei oferite de-a lungul intregului an, indiferent de conditiile climatice, conform unui sondaj efectuat de compania de cercetare YouGov pentru Nokian Tyres.
Distribuie pe Facebook

In acest context, noile anvelope all-season Nokian Seasonproof, recent lansate de companie, sunt special concepute pentru soferii pentru care fiabilitatea si siguranta sunt esentiale in timpul iernilor cu zapada si zloata, dar si pentru cei care isi doresc performante excelente si un condus fara efort in timpul verii, fara sa fie nevoiti sa isi schimbe anvelopele de doua ori, in timpul aceluiasi an.

Potrivit sondajului realizat de producatorul scandinav, 50% dintre respondenti considera ca anvelopele all-season sunt suficient de sigure pentru a fi folosite in Europa Centrala pe tot parcursul anului si au declarat ca acestea indeplinesc toate conditiile de omologare pentru utilizarea in timpul iernii. Totodata, participantii la studiu prefera acest tip de anvelope si pentru confortul pe care il ofera, deoarece anvelopele all-season ii degreveaza de schimbarea acestora in sezonul rece.

„Nevoia tot mai mare de siguranta in conditii de umezeala si zapada chiar si in afara sezonului rece reprezinta unul dintre motivele principale pentru care o serie de vehicule europene sunt echipate cu anvelope care pot face fata cu succes tuturor conditiilor meteorologice.”, spune Catja Wiedenmann, director de marketing, Nokian Tyres Europa.

Soferii din Germania, Franta, Italia si Polonia care au participat la acest studiu au apreciat in mod deosebit siguranta oferita de aceste anvelope in toate conditiile climatice din timpul unui an. Acesta este un aspect important, deoarece conditiile meteo din Europa sunt extrem de variabile, conform Indicelui global de risc climatic.

Aderenta si manevrabilitatea, rezistenta excelenta la uzura si siguranta pe timp de iarna, in conditii schimbatoare au fost printre cele mai importante caracteristici mentionate de respondenti. Soferii care au participat la sondaj au declarat ca aleg anvelopele all-season si datorita confortului si flexibilitatii oferite de singur set de anvelope. Confortul reprezinta factorul decisiv pentru alegerea anvelopelor pentru 70% dintre soferii italieni, urmati de 63% dintre soferii germani. Pentru soferii polonezi, siguranta este cea mai importanta, 74% dintre acestia considera ca anvelopele all-season sunt suficient de sigure pentru toate anotimpurile, fiind urmati de soferii francezi si italieni cu 56% si, respectiv, 54%.

Nokian Tyres a lansat in toamna anului trecut o noua familie de produse, Nokian Seasonproof si Nokian Seasonproof SUV, care ofera siguranta si confort pe tot parcursul anului pentru soferii din Europa Centrala.

„Siguranta este intotdeauna prioritara atunci cand vorbim despre dezvoltarea produselor noastre. Anvelopele Nokian Seasonproof ofera o solutie practica pentru soferii care doresc sa renunte la schimbarea sezoniera a anvelopelor, dar si celor care cauta o solutie sigura pentru zapada, zloata si ploaie, in fiecare zi a anului.”, spune Martin Drazik, Product Manager, Nokian Tyres.

Toate dimensiunile acestui model vin echipate cu simbolul fulgului de zapada (3PMSF), ceea ce indica faptul ca anvelopele au fost omologate pentru a fi utilizate iarna. Aceasta gama pune la dispozitie dimensiuni variate pentru vehicule moderne, SUV-uri si CUV-uri, cu o selectie de 64 de produse de la 14 la 19 inci, in categoriile de viteza T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) si W (270 km/h).

Vehiculele de familie mici sau mijlocii cu kilometraje anuale intre 5.000 si 20.000 de kilometri sunt echipate cu anvelope all-season intr-un procent de pana la 58%, in Germania. Totodata, 78% dintre soferii germani folosesc anvelopele all-season pe vehicule pe benzina, urmati de 55% dintre polonezi si 45% dintre italieni, in timp ce 62% dintre soferii francezi le prefera pe masinile Diesel.

Datele studiului releva ca respondentii din Europa Centrala prefera utilizarea anvelopelor all-season pentru cea de-a doua masina, care are de obicei un kilometraj anual mai mic. 74% dintre soferii polonezi, 59% dintre italieni, 57% dintre germani si 47% dintre soferii francezi procedeaza astfel. Sondajul mai arata ca majoritatea respondentilor folosesc anvelope cu vechime mai mica de doi ani, ceea ce inseamna ca sunt inca la primul set de anvelope all-season. Pe primul loc in acest sens este Polonia, cu 67%, urmata de Germania, cu 57%.

Conform aceluiasi studiu, 77% dintre respondenti sunt de parere ca schimbarile climatice si vremea mai blanda din timpul iernii vor face ca anvelopele all-season sa devina tot mai cautate in viitor. Rata de crestere generica a pietei pentru anvelopele all-season este deja ridicata, ajungand in prezent la 20-25%, prin urmare aceasta piata va continua sa creasca puternic in viitor. Totodata, sondajul realizat arata ca 70% dintre respondenti ar cumpara cu siguranta din nou anvelope all-season pentru masina lor, reflectand clar faptul ca anvelopele all-season se afla pe o panta ascendenta in clasamentul preferintelor utilizatorilor europeni.

Sondajul a fost efectuat online, in mai 2020, de catre compania de cercetare YouGov pentru Nokian Tyres, in patru tari, respectiv Germania, Franta, Italia si Polonia, pe cate un esantion de 300 de utilizatori de anvelope all-season din fiecare tara, cu varste de peste 18 ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Aprilie 2021