Soseaua de centura Constanta, deschisa traficului

Soseaua de centura Constanta, deschisa traficului
Dupa o lunga perioada de restrictii, tronsonul de nord al soselei de centura Constanta se deschide traficului. Anuntul a fost facut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), institutia de finantare pentru IMM-uri si infrastructura care a sprijinit material definitivarea lucrarilor.
Distribuie pe Facebook
In 2012, constructorii au reusit sa incheie tronsonul de sud al centurii, iar acum intreaga sosea este libera circulatiei. Centura va devia traficul greu din port in afara orasului, permitand accesul fluent traficului turistic dinspre nordul tarii si Bucuresti, catre statiunile din sudul Constantei.
Acelasi proiect finantat de BERD mai include si reabilitarea a zece poduri principale din regiunea orasului Constanta si reconstructia unei parti din reteaua nationala de drumuri afectata de inundatiile grave din 2005. Costurile totale implica un imprumut pentru tara noastra pe 16 ani, in valoare de 145 milioane de euro, acordat in 2005.
Proiectul face parte din intregul program de modernizare a infrastructurii romanesti, precum cea a tronsonului Cernavoda - Constanta al Autostrazii Bucuresti - Constanta. Claudia Pendred, directorul BERD pentru Romania, spune ca noua si moderna autostrada va decongestiona traficul rutier de pe litoral, reducand durata calatoriilor si poluarea.
Distribuie pe Facebook
mai multe