Specialistii JD Power prezinta topul celor mai fiabile masini. Pe ce pozitie se afla Dacia

Specialistii JD Power prezinta topul celor mai fiabile masini. Pe ce pozitie se afla Dacia
  • JD Power a publicat topul fiabilitatii masinilor in Germania
  • Kia produce cele mai fiabile masini
  • Dacia ajunge pe locul 14 din 24
Distribuie pe Facebook

JD Power, una dintre cele mai prestigioase companii de profil, a intocmit topul fiabilitatii masinilor in Germania. Studiul a fost realizat in perioada februarie-aprilie 2017 si a luat in considerare masinile produse in ultimii trei ani.

Fiabilitatea si siguranta sunt doua dintre cele mai importante caracteristici dupa care se ghideaza fiecare persoana atunci cand isi cauta o masina noua. Daca de capitolul siguranta se ocupa belgienii de la EuroNCAP, fiabilitatea vehiculelor este un domeniu in care cei de la JD Power sunt experti.

Acestia tocmai au publicat studiul de fiabilitate realizat in Germania, iar rezultatele sunt cel putin surprinzatoare. Trebuie mentionat faptul ca acest s-a desfasurat in perioada februarie-aprilie 2017 cu ajutorul a 14.000 de posesori de masini cu o vechime de maxim 3 ani.

Asadar, dupa ce au fost analizate 177 de posibile probleme, impartite in 8 categorii, a reiesit ca primele doua pozitii se situeaza doua companii sud-coreene, si anume Kia, respectiv Hyundai. Ultima treapta a podiumului este ocupata de Toyota, iar locul 4 de Mitsubishi.

Europenii intra in acest top de-abia pe locul 5, multumita cehilor de la Skoda, care sunt urmati indeaproape de francezii de la Peugeot. La egalitate de puncte sunt niponii de la Nissan si nemtii de la Opel, pe locul 7. Acestia din urma se pot lauda ca sunt cei mai bine cotati producatori germani.

Coboram cateva locuri mai jos iar pe 14 dam de Dacia, care se afla undeva la jumatatea clasamentului fiabilitatii. Destul de surprinzator, ultimele locuri, respectiv 21, 22, 23 si 24 sunt ocupate pe rand de Audi, Citroen, BMW si Fiat.

La fel de interesante sunt si clasamentele pe segmente. In clasa sa, Dacia Sandero a avut rivali de temut in "persoana" Toyotei Yaris si a Skodei Fabia, insa a reusit totusi sa inchida podiumul.

Opel Adam, Hyundai i30, Opel Insignia, Mercedes-Benz E-Class si Kia Sportage conduc clasamentele in segmentele lor.

Distribuie pe Facebook
mai multe