Statul risca o explozie de procese din cauza taxei auto

Statul risca o explozie de procese din cauza taxei auto
Statul roman risca o explozie de procese in urma aprobarii de catre Guvern a noii taxe auto, sunt de parere expertii din domeniul juridic citati de dailybusiness.ro.
Distribuie pe Facebook
Vicepresedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, Gheorghe Piperea, considera ca prevederea va determina soferii din Romania sa isi inmatriculeze masina in alte state din Europa precum deja celebra Bulgaria sau sa deschida un nou val de procese impotriva statului la Bruxelles.
"Cea mai ridicola prevedere este obligatia de a plati o taxa auto pentru masinile inmatriculate inainte de 2007. Incalca dreptul de proprietate si principiul neretroactivitatii legii ]...] Este ridicol si ilegal", a declarat avocatul.

Mai mult, Piperea crede ca romanii vor avea toate sansele de a castiga in instanta, intrucat statul roman a mai fost supus de Executivul de la Bruxelles la o procedura de "infrigement" in acest caz:

"Comisia Europeana ne-a cerut sa modificam taxa. Noi insa nu am facut altceva decat sa o extindem si la perioada de dinainte de 2007. In rest, nimic nu s-a schimbat. Chiar daca Guvernul promite ca va restitui 25% din contravaloarea sumelor achitate de cei care au platit taxa, asta nu exclude culpa in care se afla statul roman", a conchis avocatul.

Distribuie pe Facebook
mai multe