Studiul care desfiinteaza modelele plug-in hybrid: "Sunt masini electrice false!"

Studiul care desfiinteaza modelele plug-in hybrid: "Sunt masini electrice false!"
  • Au fost testate trei dintre cele mai vandute masini plug-in hybrid in Europa
  • Emit cu pana la 90% mai mult CO2/km decat in testele oficiale
  • Rezultatul este mai dezastruos atunci cand bateria este goala
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui studiu efectuat de organizatia Transport & Environment, masinile plug-in hybrid polueaza cu pana la 90% mai mult in conditii reale decat in teste cand ruleaza cu bateria plina.

Masinile cu sistem de propulsie plug-in hybrid sunt, cel putin pe hartie, mai prietenoase cu mediul inconjurator decat un vehicul cu motor "conventional".

Am spus, pe hartie, pentru ca in realitate acestea sunt mai poluante decat crezi. Cel putin asta a scos la iveala un studiu realizat de organizatia Transport & Environment, care a testat trei dintre cele mai populare modele plug-in hybrid vandute in Europa: BMW X5, Mitsubishi Outlander si Volvo XC60.

Modele plug-in hybrid

Modele plug-in hybrid

Mai exact, acest studiu arata ca atunci cand ruleaza cu bateria incarcata complet, un plug-in hybrid emite mai mult CO2/km in conditii reale decat in testele oficiale WLTP. Asta chiar daca in acest caz, masina ruleaza temporar si in modul full-electric.

Concret, in urma testelor efectuate, BMW X5 a emis 41 grame CO2/km, cu 28% mai mult decat in testele oficiale, XC60 vine cu 115 grame pe kilometru (+62%) iar Outlander emite 86 de grame CO2/km, cu 89% mai mult decat in testele oficiale.

Modele plug-in hybrid

Modele plug-in hybrid

Rezultatul este si mai dezastruos atunci cand bateria este goala iar masinile ruleaza exclusiv cu motorul termic in functiune. "Campion" este BMW X5 cu 254 de grame pe kilometru - de 8 ori mai mult decat in testele oficiale. Modelul din Munchen este urmat de Volvo XC60 cu 184 de grame CO2/km iar Outlander completeaza podiumul cu 164 de grame, de patru ori mai mult decat datele oficiale.

Julia Poliscanova, director in cadrul departamentului de vehicule curate al organizatiei Transport & Environment, este de parere ca "Modelele plug-in hybrid sunt masini electrice false, produse pentru teste de laborator si scutiri de taxe. Testele noastre arata ca, chiar si in conditii optime, cu o baterie plina, masinile polueaza mai mult decat in testele oficiale."

Modele plug-in hybrid

Modele plug-in hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Modele plug-in hybrid
mai multe