Sunt primii care reactioneaza la recordul celor de la Bugatti. Anuntul facut de americanii de la Hennessey

Sunt primii care reactioneaza la recordul celor de la Bugatti. Anuntul facut de americanii de la Hennessey
  • Primii care i-au felicitat pe francezi
  • Vor sa atinga 500 de km/h cu noul Venom F5
  • A inceput asamblarea primului exemplar
Distribuie pe Facebook

Hennessey Performance este primul constructor/tuner de hypercar-uri care a reactionat la recordul mondial de viteza stabilit in urma cu cateva zile de Bugatti. Ce planuri au americanii afli din randurile de mai jos.

Koenigsegg, Hennessey si Bugatti sunt trei dintre producatorii de automobile care vor, si chiar pot, sa-si treaca in cont un record mondial de viteza pentru masinile de serie. Unii au si reusit: Koenigsegg cu Agera RS si acum Bugatti cu acel prototip de Chiron, usor modificat, care a reusit sa atinga viteza impresionanta de 490.4 km/h.

Hennessey Venom F5

Au mai ramas americanii de la Hennessey, care cel mai probabil vor incerca si ei in viitorul nu foarte indepartat. Brand-ul fondat de John Hennessey a fost primul care i-a felicitat pe cei de la Bugatti pentru acest record, printr-o postare pe Instagram, prilej cu care si-a anuntat intentia de a stabili la randul sau o performanta si mai impresionanta: sa atinga 500 de km/h cu noul Venom F5.

Hennessey Venom F5

Americanii au inceput deja asamblarea primului exemplar. Acesta urmeaza sa fie propulsat de un V8 twin-turbo de 7.6 litri, capabil de peste 1.600 CP si 1760 Nm cuplu.

In ceea ce priveste performantele, Hennessey promite o repriza 0-300 km/h in mai putin de zece secunde si o viteza maxima de...ei bine, ramane de vazut daca va fi 500 de km/h.

Hennessey Venom F5

Oricat ar fi de impresionant, recordul francezilor de la Bugatti a starnit si cateva controverse: in primul rand, cei 490 km/h au fost atinsi cu un prototip, nicidecum cu un model de serie, si in al doilea rand nu poate fi omologat de Guinness World Records.

Hennessey Venom F5

Motivul este simplu: masina trebuia sa faca doua incercari si rezultatul final sa fie considerat media vitezelor maxime atinse. In cazul de fata, recordul a fost omologat de TUV Germania.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Septembrie 2019