Taxa de drum, calculata in functie de distanta parcursa

Taxa de drum, calculata in functie de distanta parcursa
Taxa de drum ar putea fi calculata in functie de distanta parcursa de transportator, daca propunerea inaintata Guvernului de catre Federatia Operatorilor Romani de Transport va intra in vigoare. In acest fel, taxa fixa va fi eliminata in 2012.
Distribuie pe Facebook
In comunicatul transmis de FORT, reprezentatii federatiei sustin ca transporturile comerciale romanesti sufera un declin dramatic din pricina tarifului mult prea mare pe care il suporta beneficiarii. In alte tari ale Europei, situatia sta cu totul altfel:
"Comparativ cu tari precum Bulgaria, unde costul cu taxa de drum este de 0,008 euro centi/kilometru, transportatorii romani platesc 0,15 euro centi/kilometru. In 2007, un transportator roman efectua anual aproximativ 110.000 kilometri pe teritoriul national, iar in 2011 media kilometrilor efectuati la transportul de marfuri a scazut la 70.000 kilometri/vehicul, ceea ce ne arata in mod clar ca statul trebuie sa aplice o serie de masuri care sa salveze ce se mai poate din transporturile comerciale romanesti", sustine FORT.

In opinia federatiei, sistemul de taxare pe baza distantei parcurse ar economisi o buna parte din banii pierduti de transportatori in zonele de restrictie a circulatiei sau atunci cand isi respecta timpul de odihna in serviciu.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Ianuarie 2012