Taxa pentru circulatia pe autostrazile Europei. Inclusiv pe cele din ROMANIA

Taxa pentru circulatia pe autostrazile Europei. Inclusiv pe cele din ROMANIA
  • Germania a preluat presedintia UE
  • Intentioneaza sa propuna o taxa pentru autostrazile din UE
  • Principala justificare este protejarea mediului inconjurator
Distribuie pe Facebook

Pentru a circula pe autostrazile din statele Uniunii Europene, implicit si pe cele din Romania, vei fi nevoit sa platesti o taxa. Propunerea ar veni din partea Germaniei, care tocmai a preluat presedintia UE.

Autostrazile sunt un punct sensibil pentru Romania. In 30 de ani de la caderea comunismului am reusit, ca tara, sa facem nici 1000 de kilometri de autostrada si si aceia imprastiati si impartiti in cioturi de sosea de mare viteza.

De fapt, in 2020, tara noastra nu are niciun tronson nou de autostrada, singurul care ar putea fi gata este cel de 5 kilometri care uneste Biharia de Bors si care face parte din Autostrada A3 sau Autostrada Transilvania, cum mai este ea cunoscuta.

Lucrarile au fost deja finalizate insa deschiderea circulatiei ar putea avea loc de-abia in toamna, dupa definitivarea procedurilor la granita cu Ungaria. Cu alte cuvinte, locuitorii din vestul tarii vor ajunge mai rapid in Europa decat la Bucuresti.

Ca tot veni vorba de Europa, Germania, care la inceputul acestei luni a preluat presedintia Uniunii Europene, intentioneaza sa propuna introducerea unei taxe pentru circulatia pe autostrazi in toate statele din UE.

Propunerea a fost facuta de Ministerul Transporturilor din cea mai mare economie a Batranului Continent iar principala justificare este protejarea mediului inconjurator. Ideea nu este insa pe placul mai multor ministri din Guvernul german, potrivit publicatiei Reuters.

Daca, totusi, va exista o astfel de taxa, aceasta ar urma sa fie implementata gradual pe parcursul unei perioade de 8 ani. Inclusiv in Romania.

In prezent trebuie sa platesti o taxa de autostrada in mai multe state europene, cum ar fi Germania, Franta, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croatia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Iulie 2020