Tehnologia bat-o vina. Recordul de drift al BMW-ului era sa fie spulberat de bluetooth-ul masinii

Tehnologia bat-o vina. Recordul de drift al BMW-ului era sa fie spulberat de bluetooth-ul masinii
  • Recordul celor de la BMW era sa fie spulberat de bluetooth
  • Functia a dat rateuri in timpul driftului
  • Sistemul de tractiune a trecut in modul 4x4 fara niciun motiv
Distribuie pe Facebook

La inceputul anului, nemtii de la BMW au doborat doua recorduri mondiale cand au facut drift cu noul M5 timp de 8 ore, neintrerupt. Insa toata aceasta premiera pentru industria auto putea sa fie spulberata de bluetooth-ul masinii.

Stii proverbul acela popular "Buturuga mica rastoarna carul mare" ? Ei bine, exact in aceeasi situatie erau sa fie bavarezii de la BMW atunci cand au facut drift timp de 8 ore, neintrerupt, cu noul M5. Asta pentru ca dupa luni de pregatiri, totul se putea narui din cauza unui lucru marunt: bluetooth-ul masinii.

BMW M5 record drift

Johan Schwartz, pilotul care s-a aflat in spatele volanului, a povestit intr-un interviu recent ca dupa ce si-a dat seama ca nu poate comunica prin intermediul statiei radio cu masina de realimentare (pentru ca da, au si realimentat M5-ul in mers!), a apelat la bluetooth-ul masinii. Numai ca aceasta tehnologie care a ajuns sa fie nelipsita in vremurile noastre nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor si a dat unele rateuri.

BMW M5 record drift

"A trebuit, in timp ce derapam controlat, sa resetez tot, sa opresc telefonul si sa-l repornesc. A fost destul de interesant," a declarat acesta.

Noul BMW M5 este fara indoiala o masina care promite multe, mai ales ca pentru prima data in istoria acestui model, beneficiaza de un sistem de tractiune integrala xDrive. Desigur, acesta a fost calibrat special pentru sedanul de performanta, iar la nevoie, soferul poate trimite toata puterea catre puntea spate.

BMW M5 record drift

Ei bine, si acest lucru era sa-i coste scump pe cei implicati in toata aceasta incercare. Tot Schwartz a povestit ca facea drift de aproximativ 6 ore, cand sistemul de tractiune a trecut fara nicio explicatie in modul 4x4.

BMW M5 record drift

Daca inca te intrebi cum a reusit sa faca drift incontinuu, fara sa viziteze toaleta o data sau de mai multe ori, afli acum: "Am avut deasemenea un cateter. Am plecat din start cu gandul ca ori o fac cum trebuie, ori nu o fac deloc. Nu te poti juca cu jumatati de masura. Nu intr-o situatie atat de importanta."

BMW M5 record drift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW M5 record drift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2018