Tesla a dat noi detalii despre Semi. Americanii au anuntat cat costa revolutionarul cap tractor cu patru motoare electrice

Tesla a dat noi detalii despre Semi. Americanii au anuntat cat costa revolutionarul cap tractor cu patru motoare electrice
  • Noul Tesla Semi porneste de la 150.000 de dolari
  • Versiunea de baza ofera o autonomie de 480 de kilometri
  • Clientii sunt asteptati cu un avans de 2.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Tesla continua sa scrie istorie. La mijlocul acestei luni, producatorul auto din Silicon Valley a dezvelit primul cap tractor echipat cu patru motoare electrice.

Doar o singura saptamana a trecut de la premiera mondiala a primului cap tractor din istoria Tesla, insa compania americana vrea deja sa se asigure ca noul Semi va mai ramane pentru o buna perioada de timp pe buzele tuturor.

In acest sens, producatorul de automobile electrice din Silicon Valley a scos la inaintare pretul de vanzare al modelului respectiv, ce porneste de la 150.000 de dolari in cazul versiunii de baza - cu autonomie de 480 de kilometri.

La polul opus se afla varianta de top capabila sa parcurga pana la 800 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei, pentru care clientii vor trebuie sa scoata din buzunare o suma minima de 180.000 de dolari, potrivit Tesla.

Asemeni modelului Roadster, noul Semi va fi disponibil la vanzare si intr-o editie speciala Founders Series, vanduta de producatorul de automobile electrice din Silicon Valley cu nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de dolari.

Prezentat in cadrul unui eveniment organizat la mijlocul lunii noiembrie, primul cap tractor din istoria Tesla se bucura de serviciile a patru motoare electrice, derivate din cele instalate de inginerii companiei americane pe Model 3.

Conform estimarilor initiale, noul Semi reuseste sa accelereze de la 0 la 96 de kilometri pe ora intr-un timp de aproximativ cinci secunde sau, daca vrei, de trei ori mai repede comparativ cu un model clasic, cu propulsie diesel.

Oficialii Tesla au publicat chiar si performantele respectivului cap tractor in conditiile in care acesta trage dupa el 36 de tone: 20 de secunde pentru acelasi sprint de la 0 la 96 de kilometri pe ora de care discutam si anterior.

Mai multe informatii cu privire la revolutionarul model al producatorului de automobile din Silicon Valley - precum timpul de incarcare al bateriei sau echipamentele oferite in premiera, sunt disponibile la urmatoarea adresa.

Tesla Semi

Tesla Semi

Tesla Semi

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Tesla Semi
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2017