Test de acceleratie cu masina suedeza care scoate 367 CP dintr-un benzinar de numai doi litri. VIDEO

Test de acceleratie cu masina suedeza care scoate 367 CP dintr-un benzinar de numai doi litri. VIDEO
  • Volvo a lansat o versiune Polestar a gamei 60 la inceputul anului 2013
  • Modelul initial ascundea sub capota un motor de trei litri si 350 cai putere
  • Varianta actuala este pusa in miscare de un benzinar de doi litri si 367 CP
Distribuie pe Facebook

La inceputul anului 2013, Volvo lansa pe piata o versiune de inalta performanta a gamei 60. Comercializata sub indicativul Polestar, aceasta oferea un motor de trei litri si 350 cai putere.

Intre timp, automobilul suedez a renuntat la propulsorul sau in sase cilindri pentru unul cu numai patru pistoane, supraalimentat atat cu ajutorul unei turbine, cat si al unui compresor mecanic.

Noua unitate are, de asemenea, o capacitate de doar doi litri insa, chiar si asa, operatiunea de 'downsizing' prin care a fost trecut modelul Volvo S60 / V60 Polestar i-a adus acestuia si mai multa putere: 367 CP.

Echipat cu o transmisie automata in opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala, automobilul suedez promite sa sprinteze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de sub cinci secunde.

Asemeni modelelor germane de inalta performanta, printre care si Audi RS4, BMW M3 / M4 sau Mercedes C63 AMG, fiecare Volvo S60 / V60 Polestar adopta o limitare electronica la 250 kilometri pe ora.

Dar indeajuns cu teoria si sa trecem la proba practica, automobilul suedez fiind scos de curand pe Autobahn pentru un test de acceleratie ceva mai special, care se intinde pe intervalul 0 - 250 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe