Tipic romanesc: sistemul de fluidizare a traficului din Bucuresti, vinovat pentru aglomeratie

Tipic romanesc: sistemul de fluidizare a traficului din Bucuresti, vinovat pentru aglomeratie
  • 21 de milioane de Euro a costat sistemul
  • BERD isi cere banii inapoi
  • Cei 7 angajati vin la munca degeaba, platiti din banii publici
Distribuie pe Facebook

Oprescu nu degeaba este la puscarie. Pentru ca sistemul de fluidizare a traficului este doar o alta investitie proasta din care s-au furat bani cu nemiluita. Mai exact, sistemul care a costat 21 de milioane de Euro, o nimica toata, a costat in realitate mult mai putin, a fost facut de mantuiala si lasat nefunctional in 2015.

Bucurestiul se pare ca este al 8-lea oras la nivel mondial in ceea ce priveste aglomeratia. Asa ca Oprescu s-a gandit sa faca un proiect maret, care sa le ia ochii la soferii fraieri din Bucuresti. Mai exact, sa obtina bani europeni cu care sa faca un sistem inteligent de fluidizare a traficului. Asa ca a obtinut 21 de milioane de Euro pentru a face acest lucru si s-a apucat de treaba. Mai exact, a bagat banii in buzunar. Si de maruntisul ramas a montat doi senzori, 5 camere si a facut un departament nou cu 7 angajati care stau absolut degeaba, platiti din bani publici.

Pai de ce sa investeasca toti banii in ceva care oricum de la bun inceput a fost sortit esecului? Sistemul de fluidizare a traficului ar fi trebuit sa "simta" si sa "vada", cu ajutorul unor camere video si senzori din asfalt care sunt intersectiile aglomerate. Si angajatii de la centrul de comanda sa stie pe ce butoane sa apese astfel incat sa se descongestioneze traficul. De fapt, ca in orice alt oras european care se respecta. Ei bine, se pare ca acest sistem a mers cu pauze vreme de numai cativa ani, iar in 2015 nu a mai functionat deloc. Din simplul motiv ca aceeasi primarie condusa de mizerabilul de Oprescu nu a reinnoit contractul de mentenanta. Si un Dorel a taiat un cablu de fibra optica prin care informatia ajungea la centrul de comanda de unde ar trebui sa fie fluidizat traficul.

Concluzia? In Bucuresti domneste haosul peste strazi. Soferii se lupta sa ajunga la serviciu dupa o lupta pe viata si pe moarte in trafic. Si asta din cauza ca primaria Bucurestiului nu a fost in stare sa aiba grija de un sistem care, cel putin pe hartie, a costat 21 de milioane de Euro. Amuzant sau trist este ca cei 7 angajati care "lucreaza" acum la centrul de monitorizare a traficului vin degeaba la lucru. Pentru ca ecranele sunt albastre si nu au ce sa urmareasca... Asa ca noi, soferii, suntem lasati in voia noastra, sa ne descurcam cum putem...

Acum, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, care a dat majoritatea banilor pentru acest proiect isi cere banii inapoi din cauza ca sistemul nu functioneaza. Sa vedem de unde vom scoate tot noi, soferii, bani pentru prostia alesilor nostri...

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe