Top 5 amanunte pe care sa le iei in calcul la achizitionarea unei masini

Top 5 amanunte pe care sa le iei in calcul la achizitionarea unei masini
Cu totii stim cat de greu poate fi sa iti gasesti o masina pe placul tau. Mai ales atunci cand vorbim de achizitionarea unui model second hand. Indiferent daca ai un buget fix sau nu, acest proces poate fi destul de anevoios. Important este sa stii ce iti doresti. In cazul in care nu esti decis, am schitat o lista preliminara cu factorii care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie.
Distribuie pe Facebook

1. Bugetul - Vesnica problema

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unei masini, bugetul pare sa fie unul dintre cele mai importante aspecte de care te lovesti. Traim (inca) in vremuri de criza, banii sunt mai putini ca niciodata, insa asta nu inseamna automat ca pretentiile tale ar trebui sa scada sau sa fie... inexistente. Un mic sfat, destul de important insa, ar fi sa tii cont si de viitor si sa fii atent la ce te expui. In alta ordine de idei, nu da niciodata si ultimii bani pe viitoarea masina. Ia in calcul si alte cheltuieli precum impozitul, asigurarea si viitoare posibile reparatii. In cazul in care ignori acest aspect, s-ar putea sa iesi in pierdere.

2. Pasiune sau necesitate?

In functie de varsta si nu numai, masina poate fi considerata un simplu mijloc de transport, care sa te duca in siguranta din punctul A in punctul B. Asadar, inainte de a porni in cautarea automobilului visurilor tale, ar fi bine sa stii ce vrei de la viitoarea masina. Altfel iti va fi mai usor sa alegi intre un break de familie, nemuritorul sedan, tinerescul hatchback, sportivul coupe, omniprezentul SUV si asa mai departe. Desi acest capitol va fi in stransa legatura cu bugetul, este necesar, repetam!, sa stii ce vrei. Pentru a stii ce cauta. Astfel vei economisi timp. Iar timpul... timpul inseamna bani.

3. Cu anii de fabricatie cum stam?

Desi nu foarte mult, si acest capitol tine in mare parte de persoana care se afla in cautarea unei masini. Nu de alta, dar indiferent de bugetul stabilit, un pasionat va alege intotdeauna cu inima si nu cu mintea. Asadar, nu ar fi deloc exclusa achizitionarea unei legende in favoarea unui automobil nou-nout. In ceea ce il priveste pe omul de rand, cumpararea unei masini cat mai noi ar trebui sa il scape de aparitia timpurie a unor probleme neplacute. Si cum mai nou inseamna de obicei mai scump, va trebui sa faci compromisuri la motorizare, dotari sau dimensiunile vehiculului.

4. Dotarile, o necesitate sau doar un motiv de lauda?

Probabil acesta este cel mai sensibil capitol. Totul tine in mare parte de buget, insa unii oameni nu ar renunta niciodata la dotari precum aer conditionat, geamuri electrice sau airbaguri. Si, pana la urma, asta nu e un lucru rau. Indiferent daca trebuie sa te multumesti cu o masina fabricata acum ceva mai mult timp, te vei bucura macar de un minim de confort. Nu excludem nici achizitionarea unei masini mai noi cu ceva mai putine dotari, insa acest criteriu difera de la om la om. Si acesta nu reprezinta neaparat un lucru rau. Daca am avea cu totii aceleasi gusturi, viata ar fi plictisitoare.

5. Kilometri la bord, motorizare si toate cele...

Atunci cand pornesti in cautarea unei masini, este aproape imposibil sa nu te gandesti la urmatorul lucru: "Vreau un motor 2.0, diesel neaparat, sa nu aibe mai mult de 150.000 kilometri in bord. Nu ar strica nici vreo 150 de cai putere, parca... insa mai vedem". Asa gandesc majoritatea oamenilor, insa ar fi cazul ca lucrurile sa se schimbe. Pretul litrului de carburant creste pe zi ce trece, traficul din tara devine tot mai aglomerat, iar o masina mai economica pare alegerea cea mai buna. De asemenea, kilometrii de la bord au devenit relativi, tot mai multi vanzatori apeland la smecheria cu datul acestora inapoi. Este aproape imposibil sa observi acest lucru, asa ca ai mare grija pe mana cui ajung banii tai.

Probabil multi iau in calcul si alte criterii atunci cand vine vorba de cumpararea unei masini, iar acesta nu e un lucru rau. Ba chiar deloc. In plus, factorii enumerati mai sus ar trebuie sa reprezinte un minimum pentru fiecare viitor cumparator de masina. Si daca tot vine vorba de cumpararea unei masini, care sunt criteriile dupa care te ghidezi?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Top 10 DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2011