Top constructori autostrazi Romania: Strabag, UMB si Pizzarotti, cele mai mari progrese inregistrate in luna septembrie

Top constructori autostrazi Romania: Strabag, UMB si Pizzarotti, cele mai mari progrese inregistrate in luna septembrie
Strabag a fost constructorul care a inregistrat, in septembrie 2023, cel mai mare progres pe santierele de autostrazi din Romania. Podiumul este completat de companiile UMB si Pizzarotti.
Distribuie pe Facebook

Potrivit publicatiei Economica.net, Strabag ocupa prima pozitie intr-un clasament al constructorilor de autostrazi, dupa ce a reusit sa inregistreze un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale, pe lotul Chetani-Campia Turzii al Autostrazii Transilvania (A3). Prin urmare, compania a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrarilor, conform sursei citate.

Cu un progres de 8 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti (DEx12), tronson executat in proportie de 84%, UMB ocupa a doua treapta a podiumului. Urmeaza, din nou, Strabag, ce-si datoreaza aceasta prezenta avansului de 7 puncte procentuale inregistrat pe drumul de mare viteza care urmeaza sa lege Oradea la A3 Biharia; aici, stadiul fizic al lucrarilor a ajuns la 77%.

In cadrul aceluiasi clasament al constructorilor de autostrazi regasim, pe urmatorul loc, asocierea Pizzarotti-Retter, care a raportat un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava-Mizil al Autostrazii Ploiesti-Buzau (A7). Prin urmare, gradul de executie al celui mai avansat lot din A7, finantata prin Planul National de Redresare si Rezilienta, a ajuns la 27.50%.

Un progres de 5 puncte procentuale a raportat, totodata, si UMB, pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, tronson executat in proportie de 30%. Urmeaza, din nou, UMB, ce-si datoreaza aceasta prezenta avansului de 4 puncte procentuale inregistrat pe lotul 3 Rm Sarat-Mandresti Munteni al Autostrazii Buzau-Focsani (A7); aici, stadiul fizic al lucrarilor a ajuns la 22%.

Clasamentul continua cu WeBuild, compania raportand un progres de 3.91 puncte procentuale pe sectiunea 5 Curtea de Arges-Pitesti (A1); prin urmare, a fost depasit, oficial, gradul de executie de 50%. Pe urmatoarea pozitie avem Alsim Alarko, cu un progres de 3.9 puncte procentuale pe lotul 1 Glina-Vidra al A0 Sud pentru un grad de executie de peste 78%.

Alsim Alarko ocupa si urmatorul loc, multumita avansului inregistrat, de 3.5 puncte procentuale, pe lotul 2 Vidra-Bragadiru al A0 Sud, stadiul fizic al lucrarilor ajungand aici la 94%. Totodata, la un pas de inaugurare se afla si lotul 2 al A0 Nord, gradul de executie urcand pana la 90%, dupa ce constructorul UMB a raporat un progres de 3 puncte procentuale, anunta Economica.net.

UMB a mai inregistrat raportat progrese de 3 puncte procentuale atat pe santierul Drumului Expres Braila-Galati, stadiul fizic al lucrarilor ajungand la 74%, cat si pe A7 Mandresti Munteni-Focsani, unde gradul de executie al lucrarilor e de 24%. Tot cu 3 puncte procentuale a avansat si asocierea Coni-Trace pe lotul 2 Mizil-Pietroasele al Autostrazii Buzau-Focsani (A7).

Top constructori autostrazi Romania, luna septembrie

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2023