Topul in care DACIA sta mai bine decat Mercedes-Benz si BMW. Raportul a fost publicat de Comisia Europeana

Topul in care DACIA sta mai bine decat Mercedes-Benz si BMW. Raportul a fost publicat de Comisia Europeana
  • In 2019 au existat 380 de campanii de rechemare in service
  • Airbag-urile si motorul au fost cele mai problematice
  • Mercedes ocupa locul fruntas in topul recall-urilor
Distribuie pe Facebook

Comisia Europeana a publicat un raport cu numarul campaniilor de rechemare in service pentru modelele comercializate anul trecut pe teritoriul Uniunii. Mercedes, BMW si Audi printre brand-urile cu cele mai multe rechemari.

Inainte de a fi lansate pe piata masinile sunt testate de-a binelea, insa chiar si asa se intampla sa mai apara probleme dupa intrarea in productie. Chiar si dupa ce ajung sa parcurga kilometri buni pe drumurile din intreaga lume. Tocmai de aceea s-au inventat asa-numitele recall-uri, sau campanii de rechemare in service, prin intermediul carora marii constructori de automobile rezolva problemele aparute pe cheltuiala lor.

Comisia Europeana, prin sistemul de raportare Rapid Alert System, intocmeste in fiecare an un raport cu numarul campaniilor de rechemare in service a modelelor comercializate cu un an inainte pe teritoriul Uniunii. In 2019, acest numar (380) a fost cu 32% mai mare decat in 2018 iar numarul de modele afectate a crescut si el cu 25%, la 299.

Modele Mercedes

Cele mai multe masini au fost rechemate in service pentru probleme care au avut legatura cu airbag-urile (144), motorul (134), suspensii (65), frane (49) si directie (35).

Nemtii de la Mercedes-Benz ocupa locul fruntas in topul rechemarilor in service, cu 56 de recall-uri care au vizat cinci modele: Clasa E, Clasa A, Clasa C, Sprinter si GLE. Daca primele trei au fost rechemate in service pentru o problema de software, Sprinter-ul avea o defectiune la transmisia automata care se putea bloca in mers.

Modele Mercedes

Pe pozitia a doua s-a clasat Peugeot cu 25 de recall-uri, in mare parte pentru Expert si Traveller, iar pe trei au venit francezii de la Citroen cu 23 de rechemari in service. Urmatorul brand este Audi cu 19 rechemari si BMW si Opel, ambele cu cateva 18 recall-uri.

Modele Mercedes

La capatul celalalt al clasamentului se pozitioneaza Dacia cu numai 6 campanii de rechemare, dintre care unele pentru toata modelele din gama. In total au existat, asadar, 16 rechemari in service pentru brand-ul de la Mioveni.

Distribuie pe Facebook
mai multe