Toyota anunta doua actiuni de recall in Romania

Toyota anunta doua actiuni de recall in Romania
Masiva campanie de recall anuntata de Toyota pe 14 noiembrie (peste 2,7 milioane de masini rechemate) afecteaza si piata auto din Romania.
Distribuie pe Facebook
Toyota Romania a anuntat deja doua actiuni de rechemare in service. Prima vizeaza 1.836 de unitati Toyota Avensis, Prius si Corolla, din cauza unor probleme la directie.
"La anumite modele Avensis cu motor pe benzina de 1,6 si 1,8 litri, Corolla produsa in Japonia si Prius, vehicule care sunt echipate cu motor electric de asistenta a directiei (EMPS), axul intermediar de volan face legatura intre coloana de volan si caseta de directie. Din cauza robustetii insuficiente a axului intermediar de volan, la modelele cu EMPS, exista posibilitatea ca, in timp, asamblarea canelata a axului cu caseta de directie sa se deformeze, sa se creeze un joc sau in cazuri extreme sa se uzeze prematur, ceea ce poate afecta precizia directiei", spun cei de la Toyota.
Recalul vizeaza automobile Avensis produse in perioada 2002-2008, Corololla produse in intervalul 2001-2004 si Prius produse intre 2003 si 2009. Interventia din service va dura in jur de o ora.
In cazul celuilalt recall, sunt rechemate 71 de unitati Toyota Prius produse intre 2003 si 2009. Problema semnalata este la pompa electrica de apa. Masinile vor sta in atelier in jur de doua ore.
Distribuie pe Facebook
mai multe