Toyota reinvie numele "Supra". Noua masina va fi produsa, cel mai probabil, incepand cu anul 2018

Toyota reinvie numele "Supra". Noua masina va fi produsa, cel mai probabil, incepand cu anul 2018
  • Toyota a inaintat o cerere Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala, pentru numele "Supra"
  • Viitorul model va fi produs in parteneriat cu BMW incepand cu anul 2018
  • Daca motorul va fi oferit de producatorul german, design-ul va fi inspirat din conceptul FT-1
Distribuie pe Facebook

La mai mult de doi ani de cand Toyota Motor Company a inaintat o cerere pentru numele "Supra" Oficiului american pentru Marci, compania japoneza a facut, recent, acelasi lucru la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala.

Au trecut 14 ani de cand fanii modelului Supra tot spera ca Toyota sa lanseze un succesor pentru MK4, demn sa poarte acest nume mai departe. Acum, in 2016, ruga lor se pare ca a fost ascultata.

Noua Supra va fi dezvoltata in colaborare cu BMW, si va fi asamblata la uzina Magna Steyr din Graz, Austria, cel mai probabil incepand cu anul 2018. Vestea buna este ca nu va fi o editie limitata, de vreme ce productia este stabilita la 30,000 de unitati pe an.

Desi nu se cunosc deocamdata foarte multe detalii, design-ul viitoarei MK5 va fi inspirat din conceptul FT-1 prezentat in ianuarie 2014 la Salonul Auto de la Detroit. Vehiculul a fost gandit ca un nou capitol in materie de design pentru constructorul japonez, iar de realizarea lui s-a ocupat studioul Toyota din California.

La momentul lansarii, nu se stia nimic despre motorul de sub capota conceptului, dar acum, zvonurile spun ca atat succesorul Z4-ului, cat si cel al Suprei, urmeaza sa fie propulsat de motoare BMW. Mai mult decat atat, cele doua vor imparti aceeasi platforma.

Daca intr-adevar viitoarea Toyota Supra va fi produsa incepand cu anul 2018, o dezvelire oficiala ar putea fi, cel mai probabil, facuta in a doua jumatate a anului 2017.

Constructorul japonez a inceput sa produca modelul Supra in anul 1978, cu un design inspirat din modelul Celica, si a continuat sa o fabrice pana in anul 2002, cand, probabil cea mai cautata generatie dintre toate, MK4, si-a cantat ultimul cantec.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2016