Toyota si Suzuki isi unesc fortele impotriva rivalilor din Europa si Statele Unite

Toyota si Suzuki isi unesc fortele impotriva rivalilor din Europa si Statele Unite
  • Toyota si Suzuki au incheiat un parteneriat
  • In cadrul acestuia, cele doua companii vor dezvolta masini electrice, sisteme de siguranta autonome si tehnologii de ultima ora
  • Cei doi constructori au recurs la acest parteneriat pentru a putea tine pasul cu rivalii europeni si americani
Distribuie pe Facebook

Cei doi giganti japonezi au anuntat semnarea unui parteneriat pentru dezvoltarea de masini electrice si sisteme de siguranta autonome. In acest fel, acestia vor sa isi intreaca rivalii din Europa si din Statele Unite.

La momentul actual, grupurile formate din mai multi constructori auto, precum Volkswagen, PSA sau Renault-Nissan, castiga din ce in ce mai mult teren in fata celorlalti producatori. Printre acestia din urma se numara si gigantii japonezi Toyota si Suzuki care tocmai au incheiat un parteneriat.

Acest acord vizeaza dezvoltarea masinilor ecologice, a sigurantei si a tehnologiei informatiei, cu ajutorul carora cei doi constructori de automobile spera sa isi intreaca rivalii europeni si americani.

Cu ceva timp in urma, unele voci sustineau ca Toyota este pregatita sa cumpere cu totul Suzuki, dar intr-un final, se pare ca un parteneriat a fost pe placul amandurora.

Toyota va avea acces la experienta celuilalt constructorul japonez in segmentul masinilor mici si ieftine, pentru a recupera terenul pierdut in fata rivalilor de pe piata europeana si americana.

In acelasi timp, Suzuki nu sta foarte bine la capitolul dezvoltare si tehnologii de ultima ora, si nici nu are resurse necesare pentru a investi suplimentar in aceste domenii, asa ca va beneficia de cele ale niponilor de la Toyota.

Din cate se pare, acest parteneriat este unul cat se poate de deschis, avand in vedere ca cele doua companii vor ramane rivale pe piata, si mai mult de atat, vor avea libertatea de a realiza parteneriate si cu alti constructori.

Akio Toyoda, CEO-ul Toyota a declarat ca "Trebuie sa avem abilitatea de a raspunde la schimbari pentru a supravietui. Pe langa cercetarea si dezvoltarea realizata individual de fiecare comapnie, este foarte important sa ai parteneri cu acelasi obiectiv si aceeasi pasiune."

Osamu Suzuki, presedintele companiei cu acelasi nume, a explicat decizia acestui parteneriat spunand ca "Cercetarea si dezvoltarea din industria auto se schimba rapid, iar viitorul pare periculos."

Distribuie pe Facebook
mai multe