Transalpina a fost redeschisa circulatiei. Sunt totusi cateva RESTRICTII pe cea mai inalta sosea din tara

Transalpina a fost redeschisa circulatiei. Sunt totusi cateva RESTRICTII pe cea mai inalta sosea din tara
  • Transalpina a fost redeschisa circulatiei
  • Soferii au cateva restrictii
  • Drumul ramane deschis pana pe 15 octombrie
Distribuie pe Facebook

Drumul National 67C, cunoscut si sub denumirea de Transalpina, a fost redeschis circulatiei rutiere pe portiunea Ranca - Obarsia Lotrului. Autoritatile au anuntat insa si cateva restricitii.

La inceputul lunii aprilie, Sectia Drumuri Nationale Targu Jiu a publicat un clip video din drona pentru a ne arata tuturor ca se fac toate eforturile pentru a curata Transalpina de zapada si pietre. Autoritatile anuntau atunci ca intentioneaza sa deschida cea mai inalta sosea din tara pana la vacanta de Paste, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Intre timp, Drumul National 67C a fost curatat in totalitate si tocmai a fost redeschis circulatiei rutiere sectorul Ranca - Obarsia Lotrului. Chiar si asa, soferii au cateva restrictii: "Pe DN 67 C, Ranca - Obarsia Lotrului, circulatia va fi deschisa doar pentru autovehiculele cu masa maxima totala autorizata de 7.5 tone in intervalul orar 08:00 - 20:00, cu o viteza maxima de 30 km/h," se arata intr-un comunicat CNAIR.

Transalpina a fost inaugurata in 1938 de catre Regele Carol al II-lea si a ramas neasfaltata pana in 2009. Odata finalizat, Drumul National 67C a devenit cea mai inalta sosea din tara, cel mai inalt punct al sau fiind Pasul Urdele aflat la o altitudine de 2.145 metri.

Soseaua se intinde pe 135 de kilometri si strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2019