Trebuie sa purtam masca si atunci cand circulam cu masina personala?

Trebuie sa purtam masca si atunci cand circulam cu masina personala?
  • Trebuie sa purtam masca de protectie chiar si atunci cand circulam cu masina personala
  • Iata care sunt recomandarile autoritatilor din Romania cu privire la acest subiect
Distribuie pe Facebook

Trebuie sa purtam masca de protectie chiar si atunci cand circulam cu masina personala? Care sunt recomandarile autoritatilor cu privire la acest subiect, ei bine... aflam chiar din urmatorul material.

Incepand cu data de 15 mai 2020, purtarea mastii care acopera nasul si gura este obligatorie in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise, potrivit anexei “Masuri de prevenire si control a infectiilor aplicabile pe durata starii de alerta”, atasata Hotararii nr. 24 a CNSSU.

Persoanele care nu respecta aceasta obligatie pot fi sanctionate contraventional in baza Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicata in Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vietii“ se sanctioneaza cu amenda intre 500 de lei si 2500 de lei, potrivit platformei stirioficiale.ro. Trebuie sa purtam insa masca de protectie chiar si atunci cand circulam cu masina personala?

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat la Digi24, in cursul serii de luni, ca "daca iei vecinul cu tine sau daca iei pe cineva cu care nu stai de regula in acelasi loc, in apartament, in casa, in masina trebuie purtata masca".

Asta intotdeauna sa fie inteles, si in masina trebuie purtata masca, daca persoanele din masina nu sunt intotdeauna impreuna si chiar lasate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine sa se obisnuiasca cu el lumea, daca in masina sunt pasageri care nu stau impreună de regula”. Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne a precizat ca sfatul este valabil si pentru calatoria cu taxiul.

Sursa: Digi24

Distribuie pe Facebook
mai multe