Uite ce nu vor mai avea masinile viitorului. Dupa ce Japonia a fost deja de acord, urmeaza UE si SUA

Uite ce nu vor mai avea masinile viitorului. Dupa ce Japonia a fost deja de acord, urmeaza UE si SUA
  • Japonia a fost de acord cu inlocuirea oglinzilor automobilelor de camere video
  • Bosch dezvolta deja un sistem video care au fost incorporate in stalpii din fata ale camioanelor
  • Uniunea Europeana este asteapta sa fie de acord cu aceasta reglementare anul acesta
Distribuie pe Facebook

Japonia tocmai a fost de acord ca oglinzile masinilor sa poata fi inlocuite cu camere video care sa transmita live tot ce se intampla in jurul tau.

Cu totii stim ca oglinzile masinilor sunt un lucru foarte important. Cu toate acestea, acest concept clasic de "oglinda" ar putea fi uitat in anii ce vor urma. Daca pana acum constructorii de automobile au incercat sa le inlocuiasca in nenumarate prototipuri cu camere video, foarte putine masini de serie beneficiaza de astfel de gadget-uri.

Acest lucru este pe cale sa se schimbe, dupa ce Japonia tocmai a facut primul pas spre un viitor fara oglinzi. Autoritatile din aceasta tara au aprobat inlocuirea oglinzilor cu camere video care sa indeplineasca totusi unele cerinte.

Daca stam sa ne gandim, display-urile video ar putea avea si unele avantaje. In primul rand acestea vor oferi o mai buna vizibilitate, vor fi mai eficiente, pot fi plasate aproape oriunde pe caroserie si nu in ultimul rand ar putea duce la disparitia asa numitelor unghiuri moarte.

Mai multe companii au inceput deja sa speculeze si sa dezvolte sisteme care sa poate fi mai apoi folosite de marii producatori de automobile. CEO-ul unei astfel de companii, numita Ichikoh, a declarat ca "Este un segment cu totul nou si care are un potential mare, insemnand implicit si mai multe oportunitati de a face mai multi bani. Acesta este un nou trend, si trebuie sa fim in fata altora."

Bosch este o alta companie care dezvolta astfel de sisteme video si care au fost incorporate in stalpii din fata ale camioanelor.

Mai mult decat atat, cea mai recenta versiune a Caddilac-ului CT6 are o oglinda retrovizoare care la nevoie se poate transforma intr-un display video, multumita unui sistem dezvoltat de cei de la Gentex Corporation.

Nu stim daca este o veste buna sau nu, dar specialistii se asteapta ca mai multe guverne sa fie de acord cu inlocuirea oglinzilor de camere video. Uniunea Europeana ar putea fi urmatoarea care sa adopte o asemenea reglementare, urmata in 2018 de Statele Unite, iar China este asteptata sa isi schimbe regulile in anii ce vor urma.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 August 2016