Umbla vorba prin targ ca spaniolii de la Seat pregatesc un Leon break de 340 de cai putere

Umbla vorba prin targ ca spaniolii de la Seat pregatesc un Leon break de 340 de cai putere
  • Seat pregateste un Leon break de 340 de cai putere
  • Spaniolii testeaza momentan un prototip
  • Brand-ul Cupra ar putea sa devina de sine statator
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, producatorul iberic de automobile lucreaza la o versiune R pentru modelul Leon ST Cupra. Sub capota ar urma sa se regaseasca propulsorul de 2.0 litri turbo, care va dezvolta 340 de cai putere.

La fel ca si ceilalti constructori mari de automobile si oficialii Seat au inteles ca trebuie sa le acorde mai multa atentie modelelor de performanta. Astfel, ibericii au anuntat in urma cu ceva timp ca intentioneaza sa extinda gama brand-ului Cupra, iar primul model care sa primeasca mai multe variante performante este Leon.

Seat Leon ST Cupra 300

Am facut cunostinta, printre altele, cu Leon Cupra 300 sau cu Leon-ul Cupra R de 310 cai putere storsi din unitatea turbo de 2.0 litri, privit drept cel mai puternic Seat din istorie. Acum aflam ca spaniolii mai au un asemenea model in asteptare, si potrivit zvonurilor ar fi vorba despre un Leon ST Cupra R.

Seat Leon ST Cupra 300

Cel mai probabil acesta va ascunde sub capota acelasi propulsor de 2.0 litri turbo, dar care ar urma sa dezvolte 340 de cai putere. Tot la capitolul tehnic vom regasi o tractiune integrala si o transmisie automata DSG.

Seat Leon ST Cupra 300

Dezvoltarea acestuia pare sa fie intr-un stadiu destul de avansat, avand in vedere ca Seat testeaza momentan un prototip echipat cu sistem de evacuare de la ABT, jante de 20 de inch si un finisaj negru pentru caroserie.

Seat Leon ST Cupra 300

Wayne Griffiths, seful departamentului de vanzari si marketing al spaniolilor, a declarat ca "Exista loc pentru masini cool si rapide. Daca oamenii o vad pe strada vor sari pe ea."

Seat Leon ST Cupra 300

In ceea ce priveste divizia de performanta, oficialii brand-ului din Martorell se gandesc destul de serios sa urmeze exemplul suedezilor de la Volvo si sa transforme brand-ul Cupra intr-un entitate separata. Deocamdata, aceasta informatie este doar un zvon, insa un anunt oficial ar urma sa vina anul viitor cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Seat Leon ST Cupra 300
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2017