Un altfel de crash test pentru Ford Taurus! Veti fi uimiti!

Un altfel de crash test pentru Ford Taurus! Veti fi uimiti!
Atunci cand Tanta, care se duce frecvent la cumparaturi, scapa din mana un cos de aproximativ 50 kg si intra intr-un Ford Taurus (care si va face aparitia in 2010) la o viteza de 16km/h, oare se declanseaza airbagurile? Haideti sa vedem!
Distribuie pe Facebook
Aceasta este o problema la care cei de la Ford ar trebui sa raspunda in momentul in care au inceput sa foloseasca un nou tip de senzori.

Sistemul traditional de senzori pentru airbag este format din mici accelerometre montate la pragul B, langa umarul soferului, iar in cazul unui accident acestia transmit un semnal computerului avertizand producerea acestuia. Singura problema este ca acesti senzori nu mai reactioneaza foarte rapid. Cu toate acestea, noi cerinte de siguranta cerute de Serviciile Federale si de Institutul de Asigurari pentru Siguranta Drumurilor, obliga marirea vitezei de actionare a acestor senzori.

Asa ca ce-i de facut? Ford a decis sa foloseasca pentru inceput un detector pentru identificarea nivelului de presiune. Pentru aceasta, senzorul este plasat in interiorul usii, iar in momentul in care presiunea aerului loveste carcasa usii, se trimite un semnal la crash computer.

Diferenta dintre acest detector si un accelerometru este ca senzorul de presiune are o rezolutie mult mai mare fata de accelerometru, adica senzorul poate face diferenta intre lovitura unei masini si lovitura unui cos de cumparaturi care loveste portiere cu 16 km/h.

Acest detector este de asemenea folosit si pentru obiectele care ar putea lovi o masina in viata de zi cu zi: o roata de bicleta sau o minge.

Da, se distruge o portiera nou nouta a lui Ford Taurus, mecanicii vor fi pusi sa o dea jos si sa puna una noua care va fi distrusa de asemenea, si dupa acest tip de testare, in lumea reala vei avea de reparat o portiera si o mama microbista la care sa tipi, dar nu va faceti griji pentru ca aceste noi airbaguri raman neexploatate INCA.



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2009