Un BMW Isetta, invitat 'de colectie' la festivalul SoNoRo

Un BMW Isetta, invitat 'de colectie' la festivalul SoNoRo
  • Isetta a fost un model de masina italian vandut in mai multe tari sub licenta
  • Avea un motor de 250 si 300 cmc in 4 timpi de 12 si 13 cp
  • BMW Isetta s-a fabricat in 161.728 de exemplare intre 1955 si 1962
Distribuie pe Facebook

Cei de la BMW Romania sunt parteneri de 5 ani ai Festivalului de Muzica de Camera SoNoRo. Si ca sa iasa in evidenta si mai mult in 2013, nemtii au decis sa invite si un participant special la acest eveniment. E vorba de un model Isetta, pe cat de rar, pe atat de interesant, care a intampinat cu portiera frontala deschisa invitatii si artistii veniti la SoNoRo.

Duminica trecuta, pentru a marca in "mare" stil evenimentul cultural de la Ateneul Roman, Festivalul SoNoRo, BMW Romania, partener principal, a dorit sa-l aduca pe directorul festivalului, Razvan Popovici, la bordul unui BMW Isetta 300. Spre deosebire de anii trecuti, cand invitatii de marca au fost transportati in luxul si opulenta unor limuzine BMW Seria 7, iata ca acum, a fost nevoie de numai 13 cai putere pentru a sublinia legatura stransa dintre muzica de calitate si marca bavareza.

BMW Isetta a fost o prezenta placuta, insa de scurta durata. Automobilul de tip "bubble-car" a fost prezent doar in ziua de duminica, alaturi de celelalte masini aflate la dispozitia evenimentului, care au transportat in eleganta musafirii in celelalte zile de festival. Insa a fost de ajuns o singura zi pentru ca toti cei prezenti sa se bucure de o bucatica, pe cat de mica, pe atat de importanta, din istoria marcii BMW.

Isetta la SONOROIsetta la SONORO

Micul Isetta, un automobil gandit de catre Iso Autoveicoli, niste italieni care au vazut ca viitorul sta in mijloacele de transport extrem de compacte si economice, s-a vandut in tari precum Belgia, Spania, Franta, Brazilia, Anglia si Germania sub diferite branduri, dar cu licenta. Asadar, cei de la BMW au cumparat licenta Iso si au realizat intre 1955 si 1962 peste 160.000 de vehicule Isetta.

In fabrica BMW din Germania s-au construit modele Isetta 250 si 300, in care numarul exprima si motorizarea, avand propulsoare monocilindru in 4 timpi care produceau numai 12 si 13 cai putere, dar au fost construite si 34.000 de modele BMW 600. E vorba de o caroserie mai lunga de Isetta, cu 4 locuri, care avea un sasiu cu 4 roti standard si 2 portiere spate.

Am admirat un BMW Isetta si in cadrul Salonului Auto Bucuresti, in zona dedicata masinilor istorice. Acum revedem masina la SoNoRo. Si am vrea sa o vedem mai des, circuland pe strazile Romaniei. Insa ne bucuram de orice ocazie in care clasicul imbina modernul, iar tehnologia depinde de traditie. Asa a fost si in fata Ateneului Roman, cand BMW a prezentat lumii o micuta Isetta flancata de modele noi, deloc pierduta in spatiu si timp, pe acordurile muzicii de camera.

Isetta la SONORO

Isetta la SONORO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Isetta la SONORO
mai multe