Un BMW X6 pentru toate buzunarele. SEAT anunta lansarea celui mai ieftin SUV Coupe de pe piata

Un BMW X6 pentru toate buzunarele. SEAT anunta lansarea celui mai ieftin SUV Coupe de pe piata
  • SEAT lucreaza din greu la primul sau SUV Coupe
  • Lansarea pe piata va avea loc in anul 2020
  • Modelul ar putea oferi si propulsie hibrid
Distribuie pe Facebook

Chiar daca lansarea primului SUV le-a luat mai bine de jumatate de secol, spaniolii de la SEAT nu au de gand sa astepte la fel de mult si pentru urmatoarele modele.

Ba dimpotriva: un nou astfel de automobil a fost prezentat oficial chiar in toamna acestui an, cu ocazia salonului desfasurat la Frankfurt in perioada 14 - 24 septembrie.

Se numeste Arona si are la baza platforma ultimei generatii a subcompactei Ibiza, de la care imprumuta inclusiv gama de motorizari turbo, plus tehnologiile de ultima ora.

Cu ocazia introducerii crossoverului care concureaza cu Nissan Juke si Renault Captur, un oficial al companiei spaniole a dezvaluit ca aceasta lucreaza acum la un SUV Coupe.

Potrivit sursei anterior mentionate, modelul respectiv va intra in productia de serie in cursul anului 2020 si va avea un design inspirat de conceptul 20V20, lansat in 2015.

Alte informatii cu privire la viitorul automobil nu au fost facute publice, insa presa speculeaza ca acesta va oferi sisteme de propulsie pe benzina, motorina si chiar hibrid.

De asemenea, jurnalistii britanici discuta despre posibilitatea ca primul SUV Coupe din istoria SEAT sa fie comercializat sub brandul Cupra, care va deveni de sine statator.

Revenind acum la cel mai nou membru al familiei spaniole, modelul Arona porneste in Germania de la 15.990 euro si propune in versiunea de baza un 1.0 TSI de 95 CP.

Unitatea in trei cilindri este disponibila si intr-o varianta cu 115 cai putere, clientii crossover-ului construit pe baza subcompactei Ibiza urmand a primi si alte motoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2017