Un parlamentar PSD vrea pedepse mai aspre pentru soferii care produc accidente fatale

Un parlamentar PSD vrea pedepse mai aspre pentru soferii care produc accidente fatale
  • Un parlamentar PSD vrea pedepse mai aspre pentru soferii care produc accidente fatale
  • Robert Cazanciuc vorbeste despre modificarea articolului 192 din Codul penal referitor la uciderea din culpa
  • Acesta vrea suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru cei care omara beti / fara permis
Distribuie pe Facebook

Robert Cazanciuc vrea suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru soferii care produc accidente fatale dupa ce se urca urca beti sau fara permis la volan.

Romania este tara cu cel mai mare numar de morti in accidente rutiere la nivel european, lipsa infrastructurii si inconstienta soferilor numarandu-se printre principalele motive ale acestei situatii.

Cum autostrazile nu se construiesc chiar de pe o zi pe alta, mai ales in partea de est a Batranului Continent, un parlamentar al Partidului Social Democrat incearca responsabilizarea conducatorilor.

Intr-o postare recenta pe Facebook, Robert Cazanciuc anunta ca va propune la inceputul sesiunii parlamentare septembrie 2018 modificarea articolul 192 din Codul penal referitor la uciderea din culpa.

Pe scurt, presedintele Comisiei juridice a Senatului vrea suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru soferii care produc accidente fatale dupa ce se urca beti sau fara permis la volan.

"Voi propune colegilor mei, senatori si deputati, la inceputul sesiunii parlamentare septembrie 2018, sa modificam articolul 192 din Codul penal referitor la uciderea din culpa, astfel incat, in situatia savarsirii acestei infractiuni de catre o persoana care conduce un autoturism fara a poseda permis de conducere sau sub influenta bauturilor alcoolice, adica in concurs cu infractiunea de conducere fara permis, sau cu infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, sa nu mai poata fi acordata suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere", a scris parlamentarul PSD pe Facebook la sfarsitul acestei saptamani.

Robert Cazanciuc a constat ca exista "o indignare a opiniei publice fata de o asemenea abordare, considerata mult prea blanda in cazul curmarii unor vieti omenesti de catre o persoana care nu avea ce cauta pe sosele la volanul unui autoturism, fara permis de conducere ori in pragul unei come alcoolice".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 August 2018