Un roman la conducerea Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia

Un roman la conducerea Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia
Distribuie pe Facebook
Incepand cu luna septembrie 2012, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia are un nou director. Cornel Olendraru il va inlocui pe Jacques Eudeline, care a detinut aceasta functie din 2008 pana in prezent. Olendraru este al patrulea manager roman de top in cadrul Grupului Renault in Romania, in ultimii ani, dupa Sorin Buse la Renault Technologie Roumanie (2010), Aurelia Leoveanu la Renault Credit International (2012) si Anica Muntean la Centrul Tehnic Titu (2012).

Cornel Olendraru, in varsta de 42 de ani, s-a alaturat Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia in anul 2010 in functia de director fabricatie si preia responsabilitatile de management al intregii uzine de la Jacques Eudeline, care urmeaza sa iasa la pensie. Cornel Olendraru va coordona activitatea celor 3.800 de angajati ai Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia, a doua mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni.

"Este inceputul unei mari provocari profesionale. In primul rand, pentru ca acest nou post implica gestiunea celei mai complexe uzine mecanice din Grupul Renault in lume, care inglobeaza foarte multe tehnologii de fabricatie: turnatorie aluminiu sub presiune, uzinare, asamblare de cutii de viteze pentru gamele de masini Dacia, Renault si Nissan, asamblare de motoare benzina (tip K7 si H4), sudura si asamblare de osii si punti, in principal pentru Dacia (Logan si Duster). Apoi, mai important, deoarece presupune conducerea unei echipe mari si diverse, cu rezultate, exigenta in ceea ce priveste calitatea produselor care pleaca din uzina, o echipa pe care o respect, care m-a primit bine si cu care lucrez minunat de mai bine de doi ani. Cu ei impartasesc un atasament sufletesc special pentru marca Dacia si imi doresc sa ii ajut sa se autodepaseasca in permanenta", a declarat Cornel Olendraru.

Cornel Olendraru s-a nascut in anul 1969 la Piata Neamt si a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Detine un master si un doctorat in mecanica, obtinute la Scoala Politehnica Palaiseau din Franta. Incepand cu anul 1999 isi incepe activitatea ca inginer la Honeywell, unde a lucrat in fabricile din Franta, Marea Britanie si Italia, iar intre 2001 si 2003 a fost responsabil de coordonarea capacitatii de productie si de performanta uzinelor din Europa. Din 2003 revine in Romania la Honeywell Garret, unde este, pe rand, director de productie, director logistica si director al uzinei. In 2010 preia conducerea departamentului de fabricatie din cadrul Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia. Din septembrie 2012, Cornel Olendraru este numit director al aceleiasi Uzine.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2012