Ungaria a interzis circulatia masinilor poluante. Ce risca soferii care incalca legea

Ungaria a interzis circulatia masinilor poluante. Ce risca soferii care incalca legea
  • Circulatia masinilor poluante a fost interzisa in capitala Ungariei
  • De la aceasta regula fac exceptie anumite drumuri si tipuri de vehicule
  • Soferii care nu respecta interdictia in cauza risca o amenda de pana la 500 euro
Distribuie pe Facebook

Persoanele care planuiau sa viziteze sau sa traverseze Budapesta la bordul automobilelor din dotare vor fi nevoiti sa se orienteze catre un alt mijloc de transport in cazul in care acestea polueaza mult.

Intr-un comunicat emis la mijlocul acestei saptamani, Ministerul Afacerilor Externe anunta cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Ungariei ca Primarul general al Budapestei "a dispus ca, incepand din data de 23.01.2017, sa fie interzisa circulatia vehiculelor in oras care sunt incadrate in clasa de poluare 0,1,2,3,4 sau nu sunt incadrate in nicio clasa de poluare".

Restrictiile in cauza se aplica zilnic, in intervalul orar 06:00 – 22:00, pana la anuntarea unor noi masuri. Exceptie de la aceasta regula fac segmentele drumului expres M0 care tranziteaza zona administrativa a Budapestei, segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szépjuhászné – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, dar si limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovácsi – str. Nagyrét – Drumul Máriaremete – Drumul Hidegkúti – limita zonei administrative a Budapestei, conform aceleiasi informari.

De asemenea, de la respectarea interdictiei cu pricina mai sunt scutite si vehiculele indreptatite sa utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoase, dar si cele care asigura transportul in comun ori al bolnavilor, persoanelor cu handicap locomotor, respectiv alimentelor. In aceasta categorie de exceptie se mai incadreaza, de asemenea, si carele TV, taxiurile, vehiculele medicilor, ale diplomatilor, cele militare sau de depanare.

La final, Ministerul Afacerilor Externe mai anunta prin intermediul comunicatului anterior mentionat ca soferii care nu se supun acestor reglementari risca o amenda de pana la 150.000 Huf - aproximativ 500 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2017