Va aparea un nou marcaj rutier pe autostrazile din Romania. Cum arata si ce semnifica

Va aparea un nou marcaj rutier pe autostrazile din Romania. Cum arata si ce semnifica
  • Proiect pilot pentru a spori siguranta pe autostrazi
  • Sagetile de avertizare amplasate la distante de 75-100 de metri una de alta
  • Este inca incert de cand va fi implementat si pe ce autostrazi
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pregateste un proiect pilot pentru a spori siguranta pe autostrazile Romaniei. Autoritatile nu au mentionat de cand va fi implementat si pe ce autostrazi.

Pe langa faptul ca tara noastra sta destul de prost la capitolul autostrazi, siguranta soferilor care le tranziteaza zi de zi lasa de dorit.

Motivele sunt arhicunoscute: de la starea suprafetei de rulare, la infrastructura rutiera precara si pana la comportamentul unor conducatori de automobile.

Pe langa viteza excesiva si neatentie, una dintre cauzele accidentelor care au loc frecvent pe autostrazile patriei este distanta prea mica pe care o pastreaza soferii fata de masina din fata atunci cand ruleaza cu viteze mari.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat acum un proiect pilot prin care va incerca sa previna astfel de situatii.

Mai exact, autoritatile vor sa aplice pe suprafata de rulare un marcaj rutier sub forma unor sageti de avertizare amplasate la distante de 75 - 100 metri una de alta. Marcajele vor fi presemnalizate prin indicatoare rutiere amplasate la distante de circa 500 de metri unul de altul.

La intalnirea acestui marcaj, soferii ar trebui sa pastreze cel putin doua sageti fata de masina din fata, asa cum bine se poate observa in panoul de test prezentat de CNAIR mai jos.

Panou de test CNAIR

Momentan totul este doar teoretic pentru ca reprezentantii CNAIR nu au mentionat cand va fi aplicat proiectul pilot si nici pe ce autostrazi vor fi implementate marcajele.

Chiar si asa, reprezentantii Companiei sunt increzatori ca aceasta masura reprezinta o solutie pentru "asigurarea unei distante de siguranta intre autovehicule, atunci cand acestea se deplaseaza in coloana pe drumuri de mare viteza. Vor fi demarate consultari tehnice si avizari cu Politia Rutiera in vederea implementarii pe teren a lucrarilor necesare."

Totodata, ramane de vazut daca nerespectarea marcajului va atrage dupa sine si sanctiuni sau sagetile in cauza reprezinta o simpla recomandare pentru cei de la volan.

Distribuie pe Facebook
mai multe