Versiunea actuala a modelului VW Polo este pe cale sa isi incheie serviciul

Versiunea actuala a modelului VW Polo este pe cale sa isi incheie serviciul
Actuala versiune a celui mai important model al clasei subcompacte, Volkswagen Polo, este pe cale sa ii lase locul unei noi generatii, care va fi produsa incepand cu 2017.
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile si-a asigurat un loc in topul vanzarilor din piata subcompacta, odata cu lansarea modelului Polo. Acum, la 2 ani de la introducerea unui facelift, Volkswagen se pregateste de prezentarea unei noi generatii.

Aceasta se va baza pe platforma MQB si va imprumuta cate putin de la fratii sai mai mari, Passat si Tiguan. Inginerii au redesenat farurile si stopurile care, de acum, vor beneficia in totalitate de tehnologia LED. Grila fata a fost si ea modificata.

Interiorul va pasi si el in secolul 21, aici urmand a se regasi un display mai mare, dar si aplicatii noi. Parbrizul va fi incalzit si ar putea beneficia de Head-Up Display. Cum siguranta este pe primul plan, noua generatie a modelului Volkswagen Polo va fi impanzita de o multime de astfel de sisteme, inclusiv tehnologia pentru mentinerea benzii de rulare.

In ceea ce priveste propulsia, zvonurile anunta o generatie complet noua de motoare. Pentru cele pe benzina vor fi dezvoltate mai multe versiuni de putere ale propulsorului turbo de un litru. In cazul unitatilor diesel, producatorul din Wolfsburg va apela la downsizing, astfel ca motorul de 1.6 litri va fi inlocuit cu unul de 1.5 litri.

Volkswagen are planuri mari cu noua generatie a modelului Polo, avand in vedere ca un crossover, construit pe baza versiunii hatchback, este asteptat sa debuteze in 2018. Varianta crossover este gandita in asa fel incat sa fie un competitor serios al modelelor Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 sau Opel Mokka, care detin suprematia in segmentul lor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Mai 2016