Veste buna pentru soferii care tranziteaza tara. Transfagarasanul s-ar putea deschide mai repede

Veste buna pentru soferii care tranziteaza tara. Transfagarasanul s-ar putea deschide mai repede
  • Conducerea CNADNR a dispus intrunirea Comisiei de analiza pentru Transfagarasan mai repede
  • Obiectivul este deschiderea drumului inainte de termenul initial, data de 1 iulie
  • Unul dintre cele mai bune drumuri din lume este inchis in fiecare an intre 1 noiembrie si 30 iunie
Distribuie pe Facebook

Determinata de conditiile meteo favorabile, conducerea CNADNR a decis ca intrunirea Comisiei de analiza pentru Transfagarasan sa se faca mai devreme, pentru a analiza daca drumul poate fi deschis inainte de termen.

Dupa ce Drumul National 67C, cunoscut si ca Transalpina, a fost deschis circulatiei saptamana trecuta, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ia in considerare ca si Transfagarasanul sa fie deschis circulatiei rutiere inainte de 1 iulie, data specificata initial.

"In perioada 01.05.2016-10.06.2016 pe DN 7 C Transafagarasan, au fost executate lucrari in regie proprie, care au constat in: indepartarea blocurilor de stanci, indepartarea stancilor, pietrei si ebulmentelor la km 104+000 - km 110+500, lucrari de deszapezire, ridicare parapet flexibil, inlocuire parapet fix deteriorat pe perioada de iarna, indreptat stalpi si indicatoare rutiere, vopsire borne kilometrice km 110+500 - km 115+400. In prezent se lucreaza la indepartarea avalanselor de zapada inghetata, bolovanilor si revizia tunelului de la pozitia kilometrica 115+400 - km 116+808," se arata in comunicarea emisa de CNADNR, dupa ce Comisia s-a intrunit pentru a verifica drumul.

In 2015, Compania a demarat procedura de licitatie privind realizarea Studiului de fezabilitate pentru reabilitarea si modernizarea drumul, pentru ca acesta sa ramana deschis pe toata perioada anului. Acesta procedura a fost, din pacate, anulata la sfarsitul anului trecut.

Vestea buna este ca se lucreaza la elaborarea unei noi documentatii iar conducerea CNADNR a cerut Comisiei, analizarea si revizuirea Regulamentului de functionare al DN7C, pentru ca acesta sa fie deschis circulatiei rutiere cat mai mult.

Transfagarasanul are o lungime de 90 de km, asfaltat, care urca pana la 2040 metri. Din cauza avalanselor pe timpul iernii, caderilor de stanci, viiturilor, alunecarilor de teren si in general conditiilor meteo nefavorabile, unul dintre cele mai bune drumuri din lume este inchis in fiecare an intre 1 noiembrie si 30 iunie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2016