Veste proasta pentru cei care asteapta noul Ford Focus RS. Lansarea amanata cu cel putin 2 ani

Veste proasta pentru cei care asteapta noul Ford Focus RS. Lansarea amanata cu cel putin 2 ani
  • Lansarea noului Focus RS amanata
  • Inginerii trebuie sa gaseasca un nou sistem de propulsie
  • Un motor mild-hybrid nu ar fi de ajuns pentru a respecta noile standarde de emisii
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Ford ar fi amanat lansarea noului Focus RS pentru 2022/2023. Din cate se pare, inginerii trebuie sa dezvolte un sistem de propulsie full hibrid pentru a respecta noile standarde de emisii.

Uniunea Europeana a adoptat, cu ceva timp in urma, un set de norme care ii obliga pe constructorii de automobile sa scada emisiile medii de dioxid de carbon la nivelul flotei de modele, pana la pragul de 95 grame pe kilometru, pana in 2021. Majoritatea se straduiesc inca sa faca modificarile necesare pentru a le putea respecta, iar printre ei se numara si americanii de la Ford.

Ford Focus ST

Din acest motiv, s-ar zvoni prin piata, producatorul din Michigan ar fi amanat lansarea noii generatii Focus RS pentru perioada 2022/2023. Mai exact, inginerii trebuie sa gaseasca o solutie pentru ca unitatea de propulsie a hot-hatch-ului sa fie cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Pana acum s-a vehiculat ideea unui motor mild-hybrid dar din cate se pare nu este de ajuns. Cel putin asta sustine un reprezentant de rang inalt al americanilor.

Ford Focus ST

"Asteptam ca inginerii nostri sa gaseasca o solutie insa nu este usor avand in vedere noile reglementari pentru CO2. Sistemul mild-hybrid nu este de ajuns," a declarat acesta pentru publicatia Autocar.

Ford Focus ST

Potrivit aceleiasi surse, Ford se gandeste acum sa adapteze noul agregat plug-in hybrid de 2.5 litri, care va debuta odata cu noul Kuga/Escape, astfel incat sa dezvolte in jur de 400 CP sub capota hot-hatch-ului. In acest fel, noul Focus RS va avea o sansa impotriva rivalilor din segment.

Ford Focus ST

O noua generatie Ford Focus RS ar fi trebuit sa debuteze anul acesta, insa asa cum spuneam mai sus, acest impediment ar putea devansa lansarea cu cel putin doi ani. Tot pana in 2022, producatorul american a promis sa lanseze nu mai putin de 40 de modele electrice si electrificate.

Ford Focus ST

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford Focus ST
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2020