Vesti halucinante de la Guvern: toate autostrazile din Romania vor fi, in curand, cu taxa

Vesti halucinante de la Guvern: toate autostrazile din Romania vor fi, in curand, cu taxa
  • Toate autostrazile din Romania vor fi, in curand, cu taxa
  • Anuntul a fost facut intr-o intalnire la Palatul Victoria
  • Autostrada A8 are termenul de finalizare in anul 2026
Distribuie pe Facebook

Premierul Romaniei a participat de curand alaturi de consilierul sau Darius Valcov la o intalnire la Palatul Victoria in cadrul careia a anuntat, printre altele, ca toate autostrazile din Romania vor fi in curand cu taxa.

Autostrada A8 Ungheni-Iasi-Targu Mures, supranumita si Autostrada Unirii pentru ca leaga Romania de Republica Moldova, este o promisiune facuta spre finalul anului trecut de actuala coalitie de guvernare.

Drumul de mare viteza are termenul de finalizare in anul 2026 insa proiectul s-a blocat in stadiu incipient si din cate se pare aici va ramane pentru o buna perioada de timp. Unul dintre motive ar fi ca in bugetul anuntat pentru 2019 nu ii sunt alocate fonduri suficiente nici macar pentru definitivarea studiilor de fezabilitate.

Patru asociatii importante, "Impreuna pentru A8", "Moldova vrea Autostrada", "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei" si "Pro Infrastructura", au protestat recent in Piata Victoriei fata de aceasta decizie a Guvernului PSD-ALDE iar premierul Viorica Dancila i-a invitat pe reprezentantii acestora la o discutie pe aceasta tema.

Potrivit unui comunicat de presa elaborat de participantii la intalnire, aici s-au atins subiecte precum intarzierea lucrarilor la autostrada A8 si faptul ca soferii vor trebui sa plateasca o taxa pentru a circula pe soseaua de mare viteza. Tot la intalnirea la care a participat si consilierul premierului, Darius Valcov, s-a aflat ca Guvernul intentioneaza...atentie, sa taxeze toate autostrazile din Romania.

"La criticile asociatiilor referitoare la viitoarea taxa de autostrada pentru acest segment, estimata la aproximativ 7 euro pentru 68 de kilometri, reprezentantii Guvernului au replicat ca toate autostrazile din Romania vor fi in curand cu taxa," se arata in document.

Daca intr-adevar autoritatile intentioneaza sa puna acest plan in aplicare, cineva ar trebui sa le aminteasca ca plata rovinietei acopera si folosirea autostrazilor din Romania, atata timp cat acestea nu sunt construite in parteneriat public-privat.

Aceeasi rovinieta ar trebui sa elimine si taxele de pod pe care soferii le platesc in prezent atunci cand traverseaza Dunarea la Fetesti si Giurgeni. Un proiect in acest sens a fost depus in Parlament cu ceva timp in urma iar recent acesta a fost adoptat tacit de Senat, urmand sa ajunga in Camera Deputatilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Februarie 2019