Victorie dubla pentru Opel: modelele ADAM si Ampera au obtinut premiul 'Auto Trophy'

Victorie dubla pentru Opel: modelele ADAM si Ampera au obtinut premiul 'Auto Trophy'
Opel a obtinut o victorie rasunatoare la editia cu numarul 25 a premiilor acordate prin votul cititorilor revistei "Auto Zeitung".
Distribuie pe Facebook

Noul model sic urban ADAM, le-a cucerit inimile si a castigat popularul premiu "Auto Trophy" la categoria autovehicule de oras. In acelasi timp, Opel Ampera a inregistrat cea de-a treia victorie succesiva, revolutionarul model fiind declarat castigator la categoria autovehicule electrice. Si modelul Opel Mokka s-a situat pe podium (locul al treilea) la categoria autovehicule SUV accesibile, modelele cu preturi de vanzare mai mici de 30.000 de euro. Peste 110.000 de cititori care au participat la aceasta competitie deschisa publicului larg si-au desemnat favoritii la treizeci de categorii diferite. Votantii au avut de ales din patru sute de modele de autovehicule.

Incantatorul ADAM a luat cu asalt scena auto si a castigat la categoria nou creata a autovehiculelor de oras, plasandu-se cu mult inaintea principalelor modele concurente. Obtinand 30 de procente din totalul voturilor, ADAM a devansat modelele VW Up si Skoda Citigo, care au coborat pe locurile doi si trei (cu 26,3 si respectiv 8,9 procente). Si modelul Ampera, un invingator consacrat, a inregistrat o victorie rasunatoare. Acesta a devansat cu cel putin patru procente modele concurente din segmentul premium, precum autovehiculul electric Mercedes SLS AMG (15,2 procente) si Audi R8 e-tron (14,9 procente).
Dr. Thomas Sedran, Vicepresedinte Strategie a primit premiile in numele Opel in prezenta a 250 de invitati la centrul Duesseldorf Classic Remise. Sedran s-a declarat incantat de cea mai buna performanta a marcii Opel la premiile Auto Trophy din ultimul deceniu.
"Autovehiculele noastre premiate, ADAM, Ampera si Mokka, au personalitati puternice care le-au facut sa iasa intotdeauna in evidenta. Toate trei sunt de o importanta strategica pentru Opel, deoarece sunt reprezentante ale mobilitatii viitorului, care este ecologica, dar si distractiva, facand accesibile tehnologiile inovatoare."
Opel ADAM: autovehiculul de oras campion al personalizarilor

Odata cu lansarea modelului ADAM, ale carui comenzi au inceput in luna octombrie, Opel isi face loc in segmentul A, aflat in plina dezvoltare. ADAM, un agil autovehicul cu trei usi si o lungime de doar 3,70 metri, ofera peste 30.000 de optiuni de personalizare exterioara. Acest lucru il face un adevarat campion al individualizarii. In interiorul autovehiculului, patru persoane se bucura de un spatiu confortabil. Interiorul poate fi personalizat in functie de preferinte cu o gama larga de culori, ornamente, capitonaje elegante ale plafonului si efecte de lumina.

In plus, modelul ADAM este echipat cu tehnologii premium care se regasesc de obicei numai la segmentele superioare. Acestea includ IntelliLink, noul sistem infotainment integrat la bord, care transforma modelul ADAM in autovehiculul de mici dimensiuni cu cea mai buna conectare. De asemenea, ADAM este singurul autovehicul din segmentul sau proiectat si construit in Germania (la fabrica din Eisenach).

Opel Ampera: autovehiculul exclusiv electric ce poate fi condus oriunde, oricand

Opel Ampera este de departe cel mai bine vandut autovehicul electric din Germania si din Europa. Motorul electric de 111 kW/150 cp montat pe "Masina Anului 2012" este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie.

Ampera este in permanenta propulsat cu energie electrica. In modul de autonomie extinsa, care se activeaza de fiecare data cand bateria a ajuns la nivelul minim de incarcare, motorul pe benzina de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 63 kW/86 cp, antreneaza un generator care furnizeaza energie unitatii electrice de propulsie. Functia de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri fara a fi nevoie de o reincarcare a bateriei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2012