VIDEO: Mercedes merge lejer 1 milion de km cu uleiul potrivit

VIDEO: Mercedes merge lejer 1 milion de km cu uleiul potrivit
Mobil 1 a dovedit ca un Mercedes E350 trece de pragul celor 1.000.000 de kilometri atunci cand are uleiul care trebuie. La sfarsitul testului, inginerii au deschis motorul si au vazut ca mai toate componentele erau in stare foarte buna. Tu ce ulei bagi in masina ta?
Distribuie pe Facebook

Cercetatorii ExxonMobil din Paulsboro, New Jersey au parcurs 1 milion de km intr-un Mercedes-Benz E350 pentru a testa uleiul sintetic de motor Mobil 1.

La sfarsitul unui lung test - dupa ce masina, expusa la factori meteorologici si modificari sezoniere de temperatura, a rulat pe simulator auto 1 milion de km - mecanicii de la ExxonMobil impreuna cu inginerii tehnici de la Mercedes-Benz au demontat motorul.

Dintii angrenajului, care se pot toci si eroda intr-atat incat sa determine saltul lantului de distributie si scoaterea din functiune a motorului, erau intr-o forma excelenta. Tachetii si ridicatoarele de cama aratau ca noi si nici depuneri pe axul cu came nu se puteau observa.

Ultima componenta scoasa din motor, arborele cotit, arata si el 'ca nou', cu atat mai mult cu cat, in mod obisnuit, zonele ridicate sau filetate ale motorului tind sa acumuleze multe sedimente.

Concluzia experimentului: dupa ce a rulat 1 milion de km cu Mobil 1, motorul mai avea sute de mii de kilometri de viata in el.

Deci cine merge cu Mobil 1 nu are de ce sa-si faca griji. Dar tu, ce ulei bagi in motorul masinii tale?


Mercedes test de anduranta cu Mobil 1

Distribuie pe Facebook
mai multe