Volkswagen a dat din nou de belea. Compania germana, suspectata ca a manipulat emisiile motorului 1.2 TDI

Volkswagen a dat din nou de belea. Compania germana, suspectata ca a manipulat emisiile motorului 1.2 TDI
  • Volkswagen a dat din nou de belea
  • Compania germana, suspectata ca a manipulat emisiile motorului 1.2 TDI
  • 370.000 de masini vor fi rechemate in service
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a trecut aproape jumatate de decada de cand Volkswagen a fost pus sub acuzare pentru manipularea testelor de emisii, scandalul ajuns in istoria omenirii sub numele de Dieselgate continua chiar si in zilele noastre.

Volkswagen incepe anul 2019 cum nu se putea mai prost, compania germana aflandu-se in centrul unui nou scandal legat de manipularea testelor de emisii. Potrivit publicatiei Bild am Sonntag, unitatea 1.2 TDI ar fi trisat de-aceasta data la respectivele masuratori.

Situatia este cu atat mai strigatoare la cer cu cat producatorul de automobile din Wolfsburg a dat asigurari in 2016 ca motorizarea diesel cu trei cilindri in linie si capacitatea de 1.199 de centimetri cubi nu foloseste niciun fel de dispozitiv de pacalire a autoritatilor.

Revenind la cele aparute in ziarul Bild am Sonntag, Autoritatea Federala de Transport din Germania se pregateste sa formuleze acuzatii de frauda pe numele mai multor directori Volkswagen. Totodata, 30.000 de masini ar putea fi scoase imediat din circulatie.

Cat despre impactul la nivel european, undeva in jurul a 370.000 de automobile vor fi rechemate in service daca autoritatile descopera ca unitatea 1.2 TDI - oferita de compania din Wolfsburg pe modele precum Polo, dispune de un dispozitiv de pacalire a testelor de emisii.

Un purtator de cuvant al Volkswagen sustine ca producatorul mentine un dialog permanent cu institutiile din Germania in vederea rezolvarii noii situatii. Asadar, ramane de vazut care va fi soarta motorizarii diesel cu trei cilindri in linie si capacitatea de 1.199 de centimetri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Ianuarie 2019