Volkswagen a incetat sa mai produca acest model. Anuntul facut astazi de compania germana

Volkswagen a incetat sa mai produca acest model. Anuntul facut astazi de compania germana
  • Volkswagen a oprit productia actualului Golf R
  • Compania germana pregateste o noua generatie
  • Urmatorul model va avea inclusiv o versiune Plus
Distribuie pe Facebook

Pus in miscare de un benzinar 2.0 turbo, cu 300 de cai putere sub capota, automobilul in cauza avea nevoie de numai 4.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

Volkswagen a scos de curand actualul Golf R din oferta destinata pietei americane, lucru care i-a facut pe jurnalistii presei de peste Ocean sa se intrebe ce se intampla cu hot-hatch-ul german. Iar raspunsul nu a intarziat sa apara: potrivit oficialilor companiei din Wolfsburg, productia automobilului cu pricina a ajuns la final.

Pentru fanii modelului cu 300 de cai putere sub capota si tractiune integrala in standard nu exista insa niciun motiv real de ingrijorare. O noua generatie a produsului in cauza se afla deja in dezvoltare, ultimele zvonuri anuntand inclusiv aparitia unei versiuni care sa se bata cu Mercedes A45 AMG.

Daca informatiile respective se vor adeveri, atunci primul Volkswagen Golf R Plus din istorie va ajunge pe piata chiar la inceputul urmatoarei decade, alaturi de un motor turbo de 2.0 litri si 400 aproximativ 400 CP. Astfel, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora va fi de doar 3.9 secunde.

Intre timp, conducerea segmentului destinat hot-hatch-urilor a fost preluata de noul Mercedes A45 AMG, al carui benzinar cu capacitatea cilindrica de 1.991 de centimetri cubi ofera pana la 421 de cai putere. Exact cu 1 CP mai mult decat V8-ul de 4.2 litri ce insotea vechiul Audi RS4 B6, daca iti vine sa crezi.

Revenind la actualul Golf R, automobilul cu pricina poate fi in continuare configurat pe site-ul Volkswagen Romania, pretul de pornire depasind suma de 40.000 de euro. Cu celebrele instrumente de bord digitale, pielea Nappa ce imita fibra de carbon si alte cateva optionale bifate, nota de plata sare de 45.000 de euro.

Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf R
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 August 2019