Volkswagen a oprit definitiv productia acestui model. NU se anunta vreun succesor la orizont

Volkswagen a oprit definitiv productia acestui model. NU se anunta vreun succesor la orizont
  • Volkswagen opreste productia modelului Scirocco
  • Clientii pot opta in continuare pentru exemplarele din stoc
  • Oficialii nu au anuntat deocamdata un succesor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile tocmai a anuntat ca nu mai accepta comenzi noi pentru acest model din gama. Productia a fost oprita din cauza vanzarilor slabe si deocamdata nu a fost anuntat niciun succesor.

Cea de-a treia generatie Scirocco a fost anuntata oficial in 2006 si a intrat in productie doi ani mai tarziu. Desi oarecum atragator, coupe-ul cu doua usi nu a prins deloc la public si s-a dovedit a fi un pariu pierdut pentru brand-ul din Wolfsburg.

Volkswagen Scirocco

Vanzarile au scazut din ce in ce mai mult, pana in acest punct cand Volkswagen a anuntat ca productia lui a fost oprita definitiv. La acest esesc a contribuit cu siguranta si faptul ca Scirocco a utilizat o platforma deja invechita, PQ35, similara cu cea pe care a fost construit Golf-ul Mk5.

Volkswagen Scirocco

Nemtii au facut anuntul pe site-ul lor oficial, acolo unde au precizat deasemenea ca cei care doresc inca un asemenea model, pot opta pentru unul care se afla deja pe stoc in configuratii prestabilite. "Scirocco nu mai poate fi comandat cu specificatii individuale, insa poti cumpara vehicule deja construite," suna mesajul respectiv.

Volkswagen Scirocco

Daca oprirea productiei nu este deloc surprinzatoare, date fiind aceste circumstante, mai neasteptat este faptul ca oficialii brand-ului german nu au confirmat pana acum niciun succesor. Exista insa mai multe speculatii, cele mai recente venind din partea directorului departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Volkswagen.

Volkswagen Scirocco

Frank Welsch a declarat in urma cu ceva timp ca locul lui Scirocco ar putea fi luat de un coupe de mici dimensiuni construit pe arhitectura MEB, sau de un model electric coupe cu doua usi, care va prelua numele si caracteristicele de baze ale acestuia.

Volkswagen Scirocco

"Putem folosi numele Scirocco doar pentru un coupe sportiv cu doua locuri. Nu este clar cum vom face o astfel de masina, dar ne gandim la un concept bazat pe platforma noastra electrica. Ar fi o masina grozava," spunea el.

Volkswagen Scirocco

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Scirocco
mai multe