Volkswagen a primit unda verde pentru rechemarea in service a altor 1.1 milioane de vehicule

Volkswagen a primit unda verde pentru rechemarea in service a altor 1.1 milioane de vehicule
  • Volkswagen recheama in service alte 1.1 milioane de vehicule afectate de scandalul Dieselgate
  • Compania germana a vandut aproximativ 11 milioane de masini in Europa si State Unite cu acel dispozitiv de trucare a emisiilor
  • Volkswagen se mentine pe prima pozitie in clasamentul auto mondial in functie de vanzari
Distribuie pe Facebook

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania a fost de acord cu solutiile tehnice propuse de constructorul german pentru remedierea a inca 1.1 milioane de vehicule.

Odata cu apropierea "Zilei Z" cand scandalul Dieselgate ar putea ajunge la final, incep sa se agite apele in jurul Volkswagen si partilor implicate intr-unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea auto.

Dupa ce recent constructorul german a primit aprobarea autoritatilor germane sa recheme in service 800.000 de masini, modele Passat, CC si Eos echipate cu motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189, acum, alte 1.1 milioane de Volkswagen si Audi, printre care Tiguan si Caddy cu acelasi tip de motor sub capota, vor fi rechemate in service.

Avand in vedere ca producatorul german a vandut aproximativ 8,5 milioane de autovehicule in Europa, toate cu acel dispozitiv de trucare a nivelului emisiilor poluante, aceasta rechemare poate fi considerata doar inceputul unui lung sir de remedieri.

Pentru restul de 2.5 milioane de unitati vandute peste ocean, constructorul german va trebui sa discute solutiile tehnice cu autoritatile Statelor Unite.

Daca situatia generala nu este in favoarea companiei germane, cifrele arata ca Volkswagen se mentine pe prima pozitie in clasamentul auto mondial in functie de vanzari, livrand peste 3.361 milioane de masini in primele 4 luni ale anului curent.

Pana la finalul anului, Volkswagen este asteptat sa vanda 10.09 milioane de masini, intrecand astfel Toyota si GM. In aceasta situatie, constructorul nipon isi va pierde titlul de cel mai mare producator auto in functie de vanzarile anuale, pe care il detine din 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2016