Volkswagen ar fi vrut sa ofere noul Golf R cu motor de RS3, insa sefii de la Audi s-au opus

Volkswagen ar fi vrut sa ofere noul Golf R cu motor de RS3, insa sefii de la Audi s-au opus
  • Volkswagen ar fi vrut sa ofere noul Golf R cu motor de RS3
  • Sefii companiei Audi s-au opus insa
  • Hot-hatch-ul companiei din Wolfsburg va miza astfel pe un 2.0
Distribuie pe Facebook

Un Volkswagen Golf cu motor de RS3? Din pacate, sefii Audi au spus nu unei astfel de masini...

Programat sa debuteze oficial chiar in vara acestui an, cu ocazia celebrului Festival al Vitezei desfasurat la Goodwood, noul Volkswagen Golf R va calca pe urmele predecesorilor sai si va oferi, sub capota, un motor 2.0 turbo cu patru cilindri in linie. Situatia ar fi putut sta totusi diferit, sustine publicatia Autovisie.

Conform sursei mentionate anterior, oficialii companiei din Wolfsburg au cerut acceptul sefilor de la Audi pentru a folosi celebrul benzinar de 2.5 litri care-i permite actualului RS3 sa puna pe tava o putere maxima de 400 CP. Cei din urma au refuzat insa propunerea.

Aparent, conducerea producatorului de automobile din Ingolstadt vede in modelul Volkswagen Golf R un rival direct pentru hot-hatch-ul sau capabil sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 4.1 secunde. Un alt motiv pentru acest raspuns negativ tine de imposibilitatea cresterii productiei motorului.

Drept urmare, asemeni generatiilor anterioare, viitorul hot-hatch cu tractiune integrala al companiei din Wolfsburg va miza tot pe un benzinar 2.0 turbo cu patru cilindri in linie. Care va pune insa la bataie o putere maxima de 333 CP, potrivit unui document scapat pe internet.

Exceptand imbunatatirile de la nivel tehnic, noul Volkswagen Golf R se va mai diferentia de celelalte variante de motorizare si printr-o serie de elemente vizuale. Vorbim evident, despre nelipsitele spoilere fata si spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente sau jante din aliaj de dimesiuni generoase.

Lista cu ingrediente magice va continua la interior, acolo unde viitorul hot-hatch cu tractiune integrala al companiei din Wolfsburg isi va intampina pasagerii alaturi de instrumente de bord redesenate, dar si scaune cu suport lateral marit. Plus alte cateva accesorii specifice.

Noul VW Golf R necamuflat

Noul VW Golf R necamuflat

Noul VW Golf R necamuflat

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2020